Mahoney a spol. aneb kam se poděli frekventanti Policejní akademie

Mahoney a spol. aneb kam se poděli frekventanti Policejní akademie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americká komedie z roku 1984 se stala kultovním filmovým dílem a dočkala se i několika více či méně zdařilých pokračování. Co dnes dělají představitelé hlavních rolí?

Steve Guttenberg alias Carey Mahoney

Role roztržitého Mahoneyho, která z něj udělala hvězdu, mu byla tak trochu předurčena, narodil se v New Yorku do rodiny policejního seržanta.

Zahrál si také v pokračování kultovní komedie a jeho filmografie čítá i slavné snímky jako Číslo 5 žije a komedii Tři muži a nemluvně. Z komediálního ranku se mu podařilo vykročit například thrillerem Okno z ložnice. V posledních letech však jeho herecká kariéra spíše skomírá. Ve filmografii Steva Guttenberga bychom tak našli takové „perly“ jako snímek Turbotarantule 2: Druhá láva nebo Žralokonádo 4.

Herec se také věnuje filantropické činnosti. V roce 2019 se podruhé oženil. Vzal si půvabnou reportérku pořadu Living Large Emily Smith.

Marion Ramsey alias Laverne Hooks

Ztřeštěná Laverne díky svému charakteristickému vysoko položenému hlasu nemohla zůstat bez povšimnutí. Diváci si ji zamilovali.

Její filmová představitelka Marion Ramsey se po úspěchu Policejní akademie dál věnovala herectví, štěstí na výrazné role už ale příliš neměla. Je však talentovanou zpěvačkou a skladatelkou. Spolupracovala například s Harasem Fyrem. Objevila se také v divadle. Zahrála si v představení Operation Counter Men, jež se zaobírá válkou v Iráku.

A nutno dodat, že ačkoli herečka už oslavila 73. narozeniny, její věk by jí nikdo nehádal, pořád vypadá skvěle.

George Gaynes alias Eric Lassard

Takového šéfa by bral každý. Policejní velitel Lassard okouzloval televizní diváky svým vtipem. Svou roli si Gaynes zopakoval rovnou ve všech sedmi pokračováních legendární Policejní akademie a kývl i na seriál.

Hereckou kariéru měl George Gaynes velmi pestrou. Objevil se ve slavné Tootsie, natočil také oceňovaný snímek Vrtěti psem s Dustinem Hoffmanem a Robertem de Nirem a mnoho dalších filmů.

Od roku 2003 pak definitivně kariéru ukončil. Zemřel v roce 2016 v úctyhodném věku 98 let. Dlouholetý hercův agent Jonathan Howard o něm poté neváhal prohlásit, že byl pravým gentlemanem.