Drbárna ze ZOO: Nejotravnější postavy ze seriálu

Drbárna ze ZOO: Nejotravnější postavy ze seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci si už zvykli, že scenárista ZOO se trochu v ději ztrácí, a tak některé dějové linky nedávají smysl a zajímavé zápletky zůstávají nevyřešené. Jak například dopadlo vyšetřování krádeže peněz v infocentru? Nedopadlo.

Jak to nakonec dopadlo s Alicí a jejím pátráním po ukradeném prstenu? Jak pokračuje stavba bytu, který Adam zaplatil z životní pojistky po rodičích? A kam se ztratily jeho četné vize? Co zdrželo matku Josefíny, že si odložené dítě ještě nevyzvedla? Co se děje s Kristýnou? A k neoblíbeným nedostatkům v ději se připojují i protivné postavy. Seriál jich nabízí celou řadu. Někteří herci si zřejmě získali sympatie tvůrců, a tak se z vlků stali beránci.

Nejnenáviděnější postavou byla v minulosti Markéta. Ta se jako mávnutím kouzelného proutku proměnila v advokátku, která polovinu rad dává zdarma, a to i lidem, které nenáviděla. Dva největší zloduši ze ZOO, Albert a Lubor, jsou najednou téměř kamarádi a dýchají pro ZOO.

Lotr Janeček, který okradl Viky i dvojčata, je teď krotký jako beránek a poctivě chodí do práce, i když asi nikdy nebude zaměstnancem měsíce. Kamil, který měl jako životní cíl trousit zlo, je najednou poskokem nevlastní sestry. Dokonce i politikou protřelý starosta Bavor je jako neškodný tajtrlík, když na něj dohlíží manželka.

Největším padouchem seriálu by měla být Dominika, která byla od svého nástupu do seriálu prezentovaná jako zlá, zákeřná a nebezpečná žena, která všem pořádně zatopí.

Dominika
Dominika | Zdroj: FTV Prima

Ale nějak neudělala nic, tedy kromě šikanování Kamila. Sebrala Katce pozemek, což byl spíše dobrý skutek. Zvířata zavřená v klecích před útulkem, zástupce největší psí rasy – irský vlkodav, umístěný v ohrádce asi 2x1 m,.a neustála nejistota ohledně krmení (z čeho asi žila Katka?), to nedělalo moc dobrou reklamu zařízením, která mají pečovat o opuštěná zvířata.

Drsná Dominika, která má známé úplně všude, je sice divákům protivná, ale nebude to zřejmě kvůli tomu, co její postava předvádí na obrazovce.

Největším zlobrem seriálu je teď Martin Pivoňka. Kvůli docházejícím nápadům nás zřejmě bude otravovat ještě celou řadu epizod. Manažer, který vlastně nic nedělá, je pod palbou žen, které svým neodolatelným šarmem uhranul a okradl. Žádná z velkého zástupu žen se nikdy neodhodlala zajít na policii. Dokonce i v dnešní době se Mártymu daří uniknout zlobě okradených žen. Jen zlomek z nich ho našlo, a to spíše náhodou.

Že je z Alice zamilovaná kvočna, která Mártymu doslova nutí peníze, které ani neumí vydělat, je ještě trochu uvěřitelné. Těžko si lze ale představit, že by se Sidonie nezajímala o to, co s velkými obnosy peněz její snacha dělá.

V závěsu za Mártym je v oblíbenosti podle sociálních sítí Sid. Přestože je představitelka Sid na obrazovkách téměř každou epizodu a před kamerou je od ledna 2022, nedá se říct, že by se Michaela Pecháčková zbavila křečovitosti a afektovanosti. Nejvíce však leze její postava všem na nervy svou pracovní náplní, kdy nedělá nic jiného, než že krájí mrkev nebo jablka. Většinu pracovní doby se však práci vyhýbá a řeší si soukromé věci. Dost odpudivě působí i její „milostné“ scény.

Určitě je potřeba připomenout i postavu Filipa a jeho neteře Josefíny. Ani tento „herec“ se svou dcerou nejsou zrovna nejoblíbenější postavy seriálu. Tomáš Klus po svém příchodu do seriálu odradil ty fanoušky, kteří čekali, že po návratu Viky se vrátí i soudce Petr. Postava Filipa nedávala moc smysl a ani s uplynulým časem si moc fanoušků nezískal. Jeho dcera už vůbec ne, přestože se rodiče asi rozhodli, že z ní bude dětská herecká hvězda.

Zdroj článku:
  • Autorský text