Drbárna ze ZOO: Nejlínější postava seriálu, na kterou si tento týden posvítíme

Drbárna ze ZOO: Nejlínější postava seriálu, na kterou si tento týden posvítíme
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pracovní morálka jedné postavy ze seriálu je do očí bijící. A konečně také dává smysl, proč mladá Novotná před časem utekla z rodinného hnízda a odmítla práci ve sklárnách. Tam na ni sice nečekala fyzicky náročná práce, ale přece jen by na ni babička Sidonie dohlížela.

Pokud tedy pomineme hodně vzdálenou historii Sid v podání Michaely Pecháčkové, kdy dokonce měla v ruce kolečko a předstírala, že uklízí u žiraf, nedělá v práci nic. Pokud přijde řeč na úklid pavilonu, vždy je to pouze v souvislosti s tím, že za Sid a Julii jdou tuto práci dělat nedospělí vnuci od Anežky. (Článek je psaný jako nadsázka.)

Jeden ze vzácných okamžiků, kdy Sid trefila na své pracoviště

Sid a Julie
Sid a Julie | Zdroj: FTV Prima

Žirafám v reálné budoucnosti hrozí, že o úklid přijdou úplně, protože jak už všichni víme, Anežka ze seriálu nečekaně zmizí kvůli zdravotním problémům herečky Pavly Tomicové. Nejspíš tedy přestanou na nucené práce docházet i její seriálová vnoučata.

Pavilon žiraf se musí nacházet v chaosu. Pokud si vzpomínáte, Eliška, která odjela s výpravou do Afriky, neustále dělala nějakou administrativu spojenou s chovem žiraf. Sid, pokud sedí u počítače, hledá po seznamkách Mártyho bývalé přítelkyně. Takže nikdo o zvířatech záznamy nevede, protože Julie jí zdatně asistuje.

A co je na tom nejhorší, žirafy už nedostávají pravidelně ani tu nakrájenou mrkev a jablka, co tak pečlivě dříve celé dny Sid za občasné výpomoci Elišky (později Julie) krájela.

Jak uvádí safari park ve Dvoře Králové, zelenina slouží pro žirafy pouze jako pamlsek, takže v současné době si kvůli lenosti dvou ošetřovatelek asi moc pamlsků ta krásná zvířata neužijí. Kdo jim ale dává krmení, když Sid a Julie jen sedí v kanceláři, vyřizují si soukromé hovory a plánují lov na Pivoňku?

na kafíčku v infocentru
na kafíčku v infocentru | Zdroj: FTV Prima

V přírodě žirafy konzumují hlavně listy akácií, které má vysoký obsah bílkovin. V ZOO se jim potom tato přirozená strava nahrazuje vojtěškovým senem, které je na bílkoviny bohatší než běžné seno, a speciálními granulemi. Krmí se také velkým množstvím větví, které se jim většinou do ZOO odněkud sváží. Michala Pecháčková není sice dobrý řidič, ale budiž, větve by jí mohl vozit Kolman, přestože se sám považuje za průvodce. Ale pokud se za poslední rok objevil u žiraf záběr na seno, tak to bylo tak třikrát a nikdy nešlo o krmení. A větve tam byly asi jednou. Tak jak je možné, že jsou ty seriálové žirafy ještě naživu?

Chtělo by to trochu vypilovat scénář, když už štáb natáčí v areálu ZOO

Titul největšího lenocha v ZOO je tedy po právu ve vlastnictví brigádnice Anči Novotné, která ještě navíc nakazila svou špatnou pracovní morálkou novou kolegyni Julii. To i ten Kodym, který stojí celou pracovní dobu u malých terárií, zvládá předstírat práci věrohodněji!

Zdroj článku:
  • Autorský text