Ženská pomsta (2020): Jak probíhalo natáčení v době čínského viru

Ženská pomsta (2020): Jak probíhalo natáčení v době čínského viru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Skvěle herecky obsazená komedie Dušana Rapoše se natáčela také během doby, kdy byl vyhlášen zákaz cestování. Jak to ovlivnilo původní scénář? O čem je příběh, který začíná během skupinové psychoterapie?

Setkaly se u psychologa

Tři ženy se sejdou u psychologa, aby na společné psychoterapii našly cestu z osobní krize. Každá z nich pochází z jiného prostředí a má jiný charakter. Přesto je jedno spojuje – jejich manžel, kterému obětovaly mnoho společných let, jim byl nevěrný. Mít společný problém je sblíží a ony se tak rozhodnou pro poněkud svérázné řešení. Odmítají již platit drahé psychoterapie. Místo toho se dohodnou, že svým nevěrným mužům zosnují dokonalou pomstu. Stanou se z nich kamarádky a společnými silami se postarají o to, aby svým mužům připravily peklo na zemi.

Film je tak dosti odlehčeným pohledem na krizi středního věku a pověstnou „druhou mízu,“ kterou muži svým ženám ničí životy.

Změna scénáře

Jelikož se snímek natáčel během letošního roku, musel se scénář měnit. Původně měly hlavní postavy odjet k moři. Bylo v plánu, že se film bude natáčet v Egyptě nebo Turecku. Protože byl ale kvůli pandemii čínského viru vyhlášen zákaz cestování, nakonec bylo rozhodnuto, že se dané části příběhu budou odehrávat u nás. Štáb se tak přesunul do Čeladné v Beskydech.

Tam si ale při natáčení Jana Paulová způsobila úraz při pádu z koně, a tak musela odjet na pozorování do nemocnice. Naštěstí byla brzy v pořádku.

Těšila se na natáčení

Jana Paulová kývla na natáčení projektu především proto, že si přála spolupracovat s režisérem Dušanem Rapošem. Oslovilo ji také herecké obsazení i scénář. „Těšila jsem se na to, že se potkám s Evou Vejmělkovou, což je pro mě úžasně zajímavá bytost,“ uvedla herečka. Eva je také spoluautorkou scénáře.

Jana Paulová dále uvedla, že ji lákala i možnost zahrát si manželský pár společně s Petrem Rychlým.