Tohle je na Vlkovi z Wall Street čirý výmysl. Házelo se liliputy?

Tohle je na Vlkovi z Wall Street čirý výmysl. Házelo se liliputy?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slavná kniha bývalého makléře Jordana Belforta, kterou napsal jako svědectví o svém divokém životě, byla před několika lety zfilmována. Sice je většina faktů v ní opravdu pravdivá. Existuje však několik výjimek.

Většinu z toho opravdu udělal

Život Belforta ještě před tím, než se dostal do lochu, byl skutečně bláznivý a hýřivý. Pod vlivem drog pilotoval helikoptéru, šoféroval auto i přemluvil kapitána své luxusní jachty, aby vjel přímo do bouře. Dokonce jeho kolega snědl během jedné z divokých party zlatou rybku.

Tohle se ale nestalo

I přesto stále existovaly hranice, za které se nešlo. Žádné házení liliputy tedy rozhodně neproběhlo. Ti se na párty sice objevili – a Belfort ve své knize uvádí, že jistě pár lidí napadlo, že by to zkusit přeci jen mohli, ale nic takového se v žádném případě nestalo.

Stejně tak neproběhlo žádné vodění zvířat do kanclu. Rozhodně se tak v žádné z kanceláří neobjevoval šimpanz v dokonale padnoucím obleku.

Jména musela být změněna

Protože ve své knize uvádí i činy jeho kolegů nebo jejich manželek, bylo jasné, že do filmu to jen tak neprojde. Jeho nejbližším kolegou byl Danny Porush, který si i ve skutečnosti vzal za manželku svou vlastní sestřenici. Právě on ale již při vzniku snímku vyhrožoval tvůrcům filmu, že je zažaluje. A tak to udělali filuťácky – prostě jeho postavu přejmenovali a označili za fiktivní. Potom už jen jeho charakter poupravovali, jak se jim zrovna hodilo. Neměl je už kdo žalovat.

Podobně se přejmenovaly i dvě manželky hlavního hrdiny, aby se filmaři nedočkali předvolání k soudu. Mimochodem – scéna milostných hrátek před bezpečnostní kamerou se prý ve skutečnosti opravdu stala.

Je jasné, že život makléře byl více než divoký. I když se některé scény nebo postavy ve filmu od reality poněkud liší, naprostá většina faktů v knize i následném filmovém zpracování se ve skutečnosti opravdu stala.