Nejděsivější filmy všech dob. Pojďte se bát

Nejděsivější filmy všech dob. Pojďte se bát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nemáte dnes večer chuť na romantiku a raději byste pořádnou dávku strachu z bezpečí domova? Pojďte se podívat na nejděsivější snímky, co kdy vznikly. Vlasy vám budou vstávat hrůzou na hlavě!

Noc oživlých mrtvol (1968)

Od natočení jednoho z nejlepších hororů všech dob již uteklo mnoho let – a stále je to kvalitní podívaná. Možná se budete bát a třást i v případě, že jste jinak docela kovaní a otrlí diváci tohoto žánru. Černobílý film s neznámými herci na vás udělá dojem, jako byste sledovali skutečné osudy sedmi lidí ukrývajících se před oživlými mrtvolami na vybydleném statku. Přelomový snímek celého hororového žánru si nesmíte nechat ujít.

Halloween (1978)

Tenhle svátek Američané milují a každoročně se na něj těší i připravují. John Carpenter však pro tento večer nachází velmi znepokojivé události. Příběh začíná v roce 1963, kdy v předvečer svátku Všech svatých ubodá pouze 6letý Michael svou starší sestru. Poté, co je mnoho let zavřený v ústavu, se mu těsně před svátkem Všech svatých podaří z ústavu uprchnout. Jeho psychiatr má obavy, že se Michael vrátí do svého rodného města. Jeho obavy se bohužel naplní.

Osvícení (1980)

I když vám horory běžně nic nedělají a ani pověstné vybafnutí s vámi nehne, dejte si po večeři Osvícení. Stanley Kubrick byl mistrem svého thrillerového žánru a provede vás naprosto dokonale temnou a zvrácenou psychologií postav. Jack Nicholson jako skvělý herec v naprosto mrazivém snímku. Není divu, že film neobdržel žádnou nominaci na konvenčního Oscara, toho ostatně v ruce autor Mechanického pomeranče a dalších snímků za hranicí běžného diváckého vkusu nedržel v rukou nikdy.               

Už se těšíte na pořádnou porci děsu? Nenechte si ujít jeden z těchto klasických počinů hororového žánru. Nezapomeňte si přichystat pořádné občerstvení, ať si neokusujete prsty hrůzou.