Free Guy (2021): Jak to dopadne, když si počítačová postava uvědomí svou existenci

Free Guy (2021): Jak to dopadne, když si počítačová postava uvědomí svou existenci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Koronavirová pandemie pořádně zamíchala i s filmovým světem. Různá natáčení se musela posouvat. Stejný osud zažily i premiéry filmů v kině, nový James Bond byl odložen na rok 2021, nový Batman dokonce na rok 2022. Není tomu jinak ani v případě filmu Free Guy s Ryanem Reynoldsem.

Zábavná parodie na počítačové hry

Ve fiktivní počítačové hře „Free World“ (jenž kombinuje prvky od Grand Theft Auto a Fortnite) žije náš hlavní hrdina Guy. Guy je (jak jeho jméno již vypovídá) prostě jen nedůležitý týpek v této hře, nepatří mezi hlavní hrdiny, není důležitý charakter, je to prostě muž do počtu. Díky speciálnímu kódu, který dostalo pár postav od programátorů, si Guy všimne, že je jen pouhou vedlejší postavou ve hře. Tuto informaci chce využít, aby se stal hlavním hrdinou hry, a to ještě předtím, než se nová videohra zveřejní.

Dějově je to velmi zajímavý koncept. Odpovídá na otázku, kterou jsme si asi ještě nikdy nekladli: Co bude dělat postava v počítačové hře, když si uvědomí svou existenci. Odpověď zní: Užívat si života. Políbit holku (to ani neměl naprogramovaný). Každý den nějak umřít (další den se zase vzbudí ve své posteli). Překopat pravidla hry. A nakonec se stát hrdinou.

Herecký štáb je špičkový

Mimo hlavního hrdiny Ryan Reynoldse, jenž je známý hlavně z filmu „Deadpool“, se v „Free Guy“ objevují další herci z nejlepší ligy. Například jedna z nejoblíbenějších britských hereček Jodie Cornerová převzala roli IT specialistky Milly a současně Molotov Girl, jedné z hlavních postav hry.

Šéfem programátorů a výrobců hry Antoine je ztvárněn novozélandským komediálním géniem Taika Waititiem. Roli šíleného a excentrického šéfa prožívá a hraje prostě dokonale.

Trailer již slibuje zábavný film pro celou rodinu (i když by mohli být smrtelné nehody Reynoldse trochu až moc brutální pro nejmenší děti), a film by se měl dostat do kina v květnu příštího roku.