Ulice: Šimon najde tržbu z ateliéru. Ukradne Gábině peníze? A proč musí Veronika rychle pryč?

Ulice: Šimon najde tržbu z ateliéru. Ukradne Gábině peníze? A proč musí Veronika rychle pryč?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon najde peníze, které Gábina nestačila odnést do banky. Hned je však vrací nazpátek do skříně. Peníze ale nutně potřebuje a tohle je nejjednodušší řešení. Magda zase chce vybrat peníze pro mobilní hospice, ale neví, jak na to. Ota Puklický pro ni má originální návrh. Sledujte 4357. díl.

Úterní ráno se vlny mezi Gábinou a Šimonem uklidní a oba jsou schopni znovu a hlavně v klidu otevřít téma Šimonova odporu k uliční škole. Šimon vysvětluje mámě, že do školy nezapadl, a že si tu s nikým nerozumí kromě Michala, který je však v jiné třídě. Navrhne proto Gábině, že by rád přestoupil na jinou školu. Gábina ho přemlouvá, ať to vydrží alespoň do konce školního roku a jestli si ani do té doby nezvykne, najdou jinou školu. 

Šimon by však potřeboval utéct ode všeho hned. Čeká ho velice těžký den, který mu znepříjemní, jak jinak, Viktor s Romanem. Na chodbě školy po něm chtějí peníze, ale Šimon na ně místo peněz vytáhne mobilní telefon a natáčí je. Varuje je, že jestli ho nenechají být, ukáže to video všem.

Odpoledne Šimon míří na rampu, ale ti dva si ho tam najdou a začnou ho mlátit. Nikdo z přihlížejících mu nechce pomoct, protože se sami bojí, co by se mohlo stát jim. Roman s Viktorem oplácejí Šimonovi stejnou, ale horší mincí. Rozhodnou se pořídit si také video, na kterém je Šimon svlečený, a na kterém ho nutí říkat osobní lži. Když jim nezaplatí, také se s videem pochlubí. Kdy už se Šimon konečně dočká vysvobození? 

Prokop měl schůzku s IT odborníky. Domluvil slevu na nový počítačový systém a potřeboval by ho s Magdou zkonzultovat. Magda však Prokopa odmítá s tím, že má na odpoledne jiné plány. Prokop se ani nezajímá, jaké plány to jsou. Má plnou hlavu starostí s vedením školy.

To Magda se pustila do úplně jiného projektu. Chce vybírat peníze pro mobilní hospice, které se starají o umírající přímo u nich doma a tím se jim snaží alespoň trochu ulehčit jejich poslední dny, týdny nebo měsíce života. Magda si bere na pomoc Otu, aby společně vymysleli nějakou kampaň, která přiláká lidi. Pouštějí se do smělého videa, ve kterém Magda pózuje ve svatebních šatech. Prokop ještě stačí Magdu zastihnout, když je má na sobě a je dočista okouzlen. 

Zdroj: TV Nova

Gábina se musí nějaký čas obejít bez Veroniky, které zavolá dcera Rozina z Ameriky a prosí ji, aby za ní přijela. Musí být na rizikovém těhotenství. Veronika tak prožívá dvojí šok - radost z takové noviny a starost o dceru.

Gábina s jejím odjezdem samozřejmě souhlasí, a protože Veronika není dál schopná soustředit se na nic jiného než na Rozinu, dává Gábině ještě před svým odchodem z ateliéru tržbu, aby ji odnesla do banky.

Gábina však na peníze zapomene a prozatím je uloží doma do skříně, ať je se sebou nebere na nákup, na který se vydávají společně s Jirkou. Šimon se po návratu z rampy rozhlíží po bytě, kde by mohly být schované nějaké peníze a najde obálku s penězi ve skříni. Gábina s Jirkou však právě přicházejí, a tak ji vrátí zpět na místo. Vezme Šimon mámě peníze, až bude mít další příležitost?

Zdroj článku:
  • Autorský text