Ulice: Podivný vztah Vandy a Luďka. Láska, nebo využívání?

Ulice: Podivný vztah Vandy a Luďka. Láska, nebo využívání?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tváří se jako zamilovaný pár, který rozdělí jen smrt. O Luďkovi má mnoho diváků pochybnosti. Jak je to ale s Vandou? Je opravdu zamilovaná do Luďka, nebo jde pouze o vzájemné využívání?

Láska může mít mnoho podob. Každý z nás má jiné potřeby a přání a také jiné projevy lásky. To je naprosto přirozené a v pořádku. U některých párů je ale očividné, že se nejedná tak úplně o čistou lásku, ale spíše o vzájemné čerpání výhod, které partner přináší. Jak to je mezi Vandou a Luďkem, poměrně neoblíbenými postavami ze seriálu Ulice? Jde o opravdovou lásku? 

Vanda se dostala do Ulice jako dcera Jolany. Dlouhou dobu se neviděly. Vanda žila s otcem v cizině, a když začala hledat v Ulici svou matku, způsobila poměrně velký rozruch. Nevyzrálá a finančně negramotná mladá žena způsobila své matce nejednu vrásku na tváři a trvalo dlouhou dobu, než si k sobě našly cestu a vytvořily si spolu pěkný vztah.

Právě díky Jolaně poznala také další část rodiny, a to ze strany Jolaniny partnerky. Zde už ty vztahy nebyly tak pěkné, protože se Vanda zamilovala do bývalého partnera své nevlastní sestry Blanky. Pořádně zatopit jí dokázal také Blančin bývalý manžel Luděk. Ten Blanku nesnášel a považoval ji za hloupou a neschopnou ženu. Hádek a urážek z jeho strany bylo opravdu mnoho. 

Luděk Vandou doslova pohrdal. Zdroj: TV Nova

Když se ale Blanka s Luďkem opět rozešla a Vanda byla odmítnuta Evženem, vše se změnilo. Luděk si našel k Vandě cestu a začali spolu chodit. Hodně překvapivé spojení dvou postav. Vanda se tváří velmi zamilovaně a nejspíš tam opravdu láskyplné city jsou. Často to ale vypadá, že miluje především Luďkovy peníze. Ten jí totiž půjčuje svou kreditní kartu a dovoluje jí kupovat si vše, co se jí zlíbí. A to je přesně to, po čem finančně negramotná Vanda toužila. Mohlo by se tak zdát, že i Vanda Luďka svým způsobem využívá a nejde pouze o čistou lásku.

A jak je to s Luďkem a jeho city k Vandě? Je velmi pozorný, plní její přání a sny, které Vanda má, a dokonce se chová velmi láskyplně. Buďme ale upřímní, to mu nevěří nejen jeho bývalá seriálová rodina, ale ani většina diváků. Od začátku tohoto podivného románku je víceméně jasné, že si Luděk s Vandou začal především proto, aby se pomstil Blance. Drobné náznaky nám dávají jasně najevo, že se o velkou lásku nejedná. Vandě dal sice skvělou práci, bydlení a mnoho věcí, ale pozorný divák si může všimnout, že Luděk Vandou stále svým způsobem pohrdá a o její inteligenci stále pochybuje. 

Jak jsme Luďka mohli poznat, jedná se o velmi vypočítavého člověka, který nic nedělá jen tak. Vanda umí být také velmi zákeřná. Díky tomu má tato dějová linka velký potenciál a mohla by nám nabídnout mnoho zajímavých situací. Je téměř jisté, že krásné romantické svatby z lásky se nejspíš nedočkáme a můžeme jen čekat, jak se tento pár do budoucna ještě projeví. Kam až zajde vzájemné využívání? Nechá si Luděk Vandu, i když zjistí, že na Blanku to nijak nepůsobí? Vydrží Vanda s Luďkem, i když jim nebude přát horoskop? 

Zdroj článku:
  • Autorský text