K získání hlavní role už většinou talent a hezká tvář nestačí. Co musely slavné herečky kvůli roli podstoupit

K získání hlavní role už většinou talent a hezká tvář nestačí. Co musely slavné herečky kvůli roli podstoupit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herecká profese přináší také nutnost učit se nové věci a být stále v dobré fyzické kondici. Některé herečky se musely podrobit hodně intenzivnímu výcviku, aby se z nich staly neohrožené hrdinky, které máme tak rádi.

Od vojáků a špionů, po profesionální zabijáky – pro takové role musely ženy vyvinout mimořádné úsilí, než dokázaly své role zahrát pravdivě a přesvědčivě.

Takový „herecký výcvik“ je koktejl školení, učení se, cvičení, přísné diety a vytrvalosti.

Gal Gadot

Izraelská herečka nezískala roli Wonder Woman ve snímku „Batman versus Superman: Úsvit spravedlnosti“ zadarmo. Musela dřít v posilovně dlouhé měsíce. Svou vysokou a štíhlou postavu modelky musela změnit. Za 9 měsíců příprav herečka nabrala 8 kg svalů a jak sama přiznala, před výcvikem byla odlišná a dřina ji prospěla. Změnila držení těla, chůzi a začala se cítit silná a schopná. Kromě fyzické kondice musela zapracovat i na jízdě na koni a naučit se ovládat meč.

Scarlet Johansson

Herečka má slabost pro role jako je Black Widow, a tak se v prvotřídní kondici udržuje už 10 let. Kromě cvičení se musela naučit zacházet s mnoha druhy zbraní a kvůli „Avangers“ se pustila i do vzpírání. Svoji filmovou přípravu herečka vtipně popisuje: „Cvičit jako chlap a jíst jako králík“.

Alison Brie

Když herečka získala roli v sérii Netflixu „Glow: Nádherné ženy wrestlingu“, musela trénovat jako šílená, aby se dostala do formy. Herečka popisuje, jak musela do vyčerpání házet těžkými míči nebo nosit trenéra na zádech. To vše proto, aby byla pružná a silná.

Jennifer Lawrence

Film „Hunger Games“ byl pro mladou ženu velkou výzvou. Během šestitýdenního tréningu trávila většinu času v tělocvičně a musela se naučit profesionálně zacházet s lukem. Filmová hrdinka hraje o život a její schopnosti musely mít široký záběr. Kromě tělocvičny si tak herečka užila dril s lezením po stromech, horolezectvím, bojovým uměním a během se skoky.

Hilary Swank

Kvůli roli v „Million Dollar Baby“ mladá žena změnila svůj vzhled. Vše od tréningu a stravy až po spánek měla naplánované na minuty. Denní režim zahrnoval 2,5 hodiny boxu, 2 hodiny zvedání závaží, to vše 6x týdně. Během přípravy nabrala 9 kg svalové hmoty díky bílkovinové dietě, kvůli které musela jíst každou 1,5 hodiny přesnou dávku jídla. Denně musela vypít 10 vaječných bílků a spát 9 hodin, s jednou přestávkou o půlnoci kvůli proteinovému koktejlu.

Demi Moore

Pro roli poručíka Jordan O´Neil, což byla první žena, která absolvovala výcvik Navy SEAL ve filmu „G.I. Jane“, se Demi dostala do takové kondice, že zvládla dělat kliky na jedné ruce. Trénoval ji skutečný trenér Navy SEAL. Všechny náročné scény herečka zvládla sama.

Uma Thurman

Jako Beatrix v krvavém snímku „Kill Bill“ musela být herečka schopná zabít každého, koho na své cestě pomsty potkala. Uma přípravu popsala takto: „Tři styly kung-fu, dva styly boje s mečem, vrhání nožů, boj zblízka a japonština. Bylo to doslova absurdní.“ To vše trvalo 3 měsíce, 5 dní v týdnu, 10 hodin denně bez možnosti odejít.

Linda Hamilton

Pro pokračování „Terminátora“ herečka trénovala pro roli Sáry Connor jako maniak. Šlo hlavně o silový trénink, boj se zbraní, judo. To vše doplněno o dietu bez tuků. Linda hovořila o přípravě na natáčení jako o „naprostém pekle“. Její trenér však byl stále nespokojený. Koupání za úsvitu v oceánu s batohem vážícím 25 kg už herečka razantně odmítla s tím, že má také rodičovskou odpovědnost jako matka vůči svému synovi.

Zoe Soldana

Skutečnou tvář herečky si nikdo ve spojitosti s náročnou rolí nevybaví, ale pravda je jiná. Pro roli Neytiri ve snímku „Avatar“ herečka prošla zabijáckým tréninkovým režimem, aby potom s lehkostí dokázala ztvárnit svoji postavu. Herečka musela zvládnout také lukostřelbu, bojová umění, jízdu na koni bez sedla. K tomu ještě musela ovládat smyšlený jazyk Na´vi, včetně dokonalé intonaci a výslovnosti. To prý ale na rozdíl od tréningu byla velká zábava. To vše trvalo půl roku. Potom se musela ještě všechny dovednosti naučit ve speciálním obleku pro snímání pohybů. Celkem věnovala přípravě 18 měsíců.