Ošklivý naháč ze seriálu Přátelé odtajněn. Tvůrci chtěli udržet tajemství

Ošklivý naháč ze seriálu Přátelé odtajněn. Tvůrci chtěli udržet tajemství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když se “nahý chlapík” před kamerou objevil jen párkrát, stal se ikonou celého seriálu. Bydlel v činžáku naproti Monice a Rachel, a stal se pravidelným večerním rozptýlením pro skupinku přátel. Ve skutečnosti se dlouhé roky tajilo, kdo onen záhadný naháč je.

Kdokoli v dívčím bytě se mohl podívat z okna do bytu naháče a pohled patřičně okomentovat. Jako třeba na Den díkuvzdání, když naháč přisedl kočku. „Ach, ubohá kočka, ještě nikdy neviděla tak obrovský zadek zblízka!“ poznamenal Joey. Podle Phoebe byl ošklivý naháč předtím než přibral docela fešák.

O roli naháče byl podle jednoho z tvůrců Kevina S. Brighta velký zájem: „Překvapivě tu bylo dost lidí, kteří chtěli hrát ošklivého nahého chlapíka. Šlo o záběr pouze zezadu, ve kterém nebyly žádné dialogy. Nešlo o klasický casting, bylo to primárně o fyzické stránce.“ 

Dlouho byl herec tajemného naháče neznámý, scénáristé jej schválně tajili. Nakonec se k roli naháče přihlásil Jon Haugen: „Nikdy jsem o tom nemluvil, protože to mělo zůstat tajemstvím. Chtěli, aby lidé hádali, kdo jsem.“ Jon Haugen kromě malé role v seriálu Přátelé žádnou jinou hereckou roli nepřijal. 

Čtěte také: Záhadná postava, která se celý seriál schovávala za plotem. Jak ve skutečnosti vypadá soused Wilson z Kutila Tima?

V seriálu se naháč objevil pouze třikrát - když usnul a přátelé si mysleli, že je mrtvý, když ukázal na kameru svůj obrovský zadek a ve společnosti nahého Rosse. V jednom díle se Ross pokoušel s naháčem sblížit, aby získal jeho byt. Na moment se stal nudistou a společně s naháčem, taktéž nahý, pojídal mini muffiny. Jeho přátelé se výhledem na dva naháče náramně bavili. 

Joe: „Hele, sledujte! U naháče je nahatej kámoš.

Rachel: „A jo. Ó bože! To je náš kámoš! Ten naháč je Ross!

 Od té doby, co se do naháčova bytu přistěhoval Ross, "nahatý chlapík" ze seriálu nadobro zmizel.

Rachel: „Vypadá to, že se náš nahatej přítel stěhuje.“

Ross: „Legrační je, že na většině krabic má nápis šaty.“