Opět dojde k posunutí očekávaných podzimních premiér

Opět dojde k posunutí očekávaných podzimních premiér
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Koronavirus již na jaře zamával s termíny premiér mnoha filmů a zdá se, že ani letošní podzim se filmy nepředstaví v původně plánovaném termínu. Připravované premiéry se tak zřejmě posunou o několik měsíců. O jaké filmy půjde?

Tenet to nemá jednoduché

V amerických městech stále nedošlo ke znovuotevření velkých kinosálů, a tak není divu, že si prozatím Tenet Christophera Nolana nevydělal tolik, kolik se na kasovní trhák očekávalo. Opatrnost veřejnosti je jasně patrná - a lidé se do kinosálů zkrátka nehrnou. Nasazovat proto další premiéry do nejisté doby je nerozumné. Studio Warner Bros. se tedy rozhodlo, že některé premiéry posune. I proto, aby pomohlo Tenetovi.

Premiéry se posunou o několik měsíců

Warneři se rozhodli počkat, až se otevřou velká americká kina. Nemají přitom v plánu ihned nasadit konkurenční snímky. Raději počkají, až si lidé zajdou na Teneta, a další trháky nasadí o několik měsíců později. Konkrétně se bude jednat o očekávané premiéry dvou snímků – Wonder Woman 1984 s Gal Gadot v hlavní roli a o vědecko-fantastický počin Denise Villeneuva Duna. Tento snímek byl natočen podle světoznámé knižní předlohy Franka Herberta. Zatímco WW84 se z října přesune zřejmě na listopad či prosinec, Duna by se pak mohla objevit dokonce až začátkem příštího roku.

Disney přesune premiéru Black Widow

I studio Disney se chystá k podobnému kroku a plánuje posunout premiéru Black Widow. Snímek odkazuje na události z filmu Captain America: Občanská válka a Avengers: Infinity War a představí první sólové dobrodružství této slavné hrdinky. Premiéra byla plánovaná na duben letošního roku, ale kvůli pandemii čínského viru se přesunula na listopad. I tento termín ale nemusí být konečný a je možné, že se snímku se Scarlett Johansson dočkáme až o několik týdnů později.

Zatím nejsou stanoveny oficiální náhradní termíny premiér těchto filmových hitů. Jedno je však jasné – s původními termíny se můžeme rozloučit.