Reese Witherspoon a její hollywoodská cesta od naivní Pravé blondýnky až po country zpěvačku a ambiciózní novinářku

Reese Witherspoon a její hollywoodská cesta od naivní Pravé blondýnky až po country zpěvačku a ambiciózní novinářku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je jednou z nejobsazovanějších a nejlépe placených hereček. Proslavila se jako Pravá blondýnka a punc hloupé holky, která má víc štěstí než rozumu si nese dodnes. Je ale opravdu jen milou Barbie?

Reese toužila po slavné budoucnosti už jako malá holka. Když jí bylo jedenáct, vyhrála Ten State Talent Award. Všichni očekávali, že půjde ve šlépějích svých rodičů a stane se doktorkou. Ona se ale rozhodla pro studium anglické literatury, kterého po roce kvůli filmu nechala.

Když jí bylo 14, točil se v jejím rodném městě Nashvilu v Tennessee film Muž na Měsíci. Reese šla na konkurz na vedlejší roli a režisér ji obsadil rovnou do hlavní.

Zazářila v roli panenské Anette ve filmu Velmi nebezpečné známosti, kde si jejího svůdníka Sebastiana Valmonta zahrál budoucí manžel Ryan Phillippe. S Ryanem žila téměř deset let a z manželství mají dvě dospělé děti.

Za dva roky ji čekala životní role v Pravé blondýnce, která se nese celou její kariérou. Druhý díl Reese sama produkovala a díl třetí se právě natáčí. Pravá blondýnka jí zajistila komediální role a thrillery na roky dopředu. 

Až v nenápadném filmu podle předlohy Oscara Wilda Jak je důležité míti Filipa Reese opět ukázala svůj herecký talent.

Že není jen komediální herečkou dosvědčila v životopisném snímku o Johnnym Cashovi Walk the Line, kde výborně ztvárnila jeho životní lásku June Carter a za roli získala prvního Oscara. Reese se tak splnil sen zahrát si country zpěvačku. Ve filmu, kde hraje po boku Joaquina Phoenixe, skutečně všechny písně nazpívala sama. Necháme se překvapit, jestli si Reese splní i další sen zahrát si šansonovou zpěvačku.    

Na Oscara byla nominovaná také za procítěnou roli hrdinky Cheryl v dramatu Divočina. V poslední době si úspěšně zahrála v dramatickém seriálu o bohatých paničkách Sedmilhářky a ve dvou sériích The Morning Show o ambiciózních novinářkách, kde hraje opět po letech po boku Jennifer Aniston (Reese hostovala v Přátelích jako Rachelina mladší sestra.)