Proroctví z temnot: Film inspirovaný skutečnými událostmi, které provází mnoho konspiračních teorií

Proroctví z temnot: Film inspirovaný skutečnými událostmi, které provází mnoho konspiračních teorií
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poslední slova manželky novináře Johna Kleina byla: „Ty jsi to neviděl?“ Richard Gere alias John jim nevěnuje extra pozornost, utápí se v žalu, ovšem zanedlouho najde její zvláštní kresby, které odkazují na jedno a to samé zjevení. Při jedné cestě zabloudí do Point Pleasant, kde potkává seržantku Connie Parkerovou.

Postupně se dozvídá, že lidé ve vesničce viděli stejné stvoření, které je na objevených kresbách. Jenže pro Johna teprve všechno začíná, s každým zjevením přichází katastrofa, a je pouze na něm, aby zjistil, o jakou katastrofu půjde.

Skutečné události inspirovaly mnoho lidí

Příběh filmu je inspirován knihou Johna A. Keela „The Mothman Prophecies“, která vznikla na základě skutečných událostí. Ty se staly mezi listopadem 1966 a prosincem 1967 v Point Pleasant v Západní Virginii.

Čtěte také: Kruh (2002): Tohle jste nevěděli o natáčení děsivého hororu

„Ptačí muž“ poprvé překvapil mladé zamilované páry

Události odstartovaly v listopadu roku 1966, kdy dva páry zaparkované v autech na starém skladišti munice z druhé světové války, které místní obyvatelé nazývali TNT, řekli, že je pronásledoval velký tvor. Mnoho lidí, jenž tohoto tvora zpozorovali, trpělo krvácením z očí nebo nikdy už dobře nespalo. Této záležitosti se věnovala městská investigativní reportérka Mary Hyre, která náhle zemřela.

Čtěte také: Průlomový horor Záhada Blair Witch natočený samotnými herci. Mizerný rozpočet, improvizované dialogy a nevídaný úspěch

Existuje několik konspiračních teorií o výskytu tvora

Je mnoho teorií, které temný přízrak vysvětlují. Jednou z nich je ta, že lidé spatřili jeřába kanadského, který se omylem zatoulal mimo své území. Tou druhou je, že to byla obří zmutovaná sova nebo že lidé v Point Pleasant podlehli masové hysterii.

Čtěte také: Tyto filmy se vám zaryjí pod kůži aneb když na plátno vstoupí paranormální jevy

Thunderbirds přinášel vždy špatné události

Událostmi se zabývala i kryptozooložka Loren Colemanová, jež uvedla, že v údolí řeky Ohio existuje spousta historických pramenů odkazující na události let1966 – 1967. Indiánské kmeny z této oblasti dlouho zaznamenávaly příběhy o Thunderbirds - velkých postavách „ptačího muže“, které byly vždy předzvěstí něčeho zlého.

Snímek vysílá televize Prima MAX 28.9. ve 22.05, přejeme klidnou podívanou.