Kruh (2002): Tohle jste nevěděli o natáčení děsivého hororu

Kruh (2002): Tohle jste nevěděli o natáčení děsivého hororu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Možná si to pamatujete i vy: Když jste se na Kruh poprvé dívali, měli jste strach. Co kdyby to náhodou byla pravda? Skvělý horor dokázal své diváky dokonale vtáhnout do děje. Co jste nevěděli o natáčení tohoto děsivého počinu?

Zemřeš!

Těžko uvěřitelný příběh se na filmovém plátně stává skutečností. Dostane se k vám videonahrávka s obrazy jako vystřiženými z těch nejhorších nočních můr. Poté zazvoní telefon. Zvednete jej - a ve sluchátku se ozve neznámý hlas oznamující, že ten, kdo video zhlédl, přesně za 7 dnů umře. Poté se objevují nevysvětlitelné vraždy několika mladých lidí… Film kruh měl prostě mistrný příběh. A u jeho sledování se báli i naprosto otrlí tvorové.

Raketové nákupy

Amerika byla tímto snímkem doslova posedlá. Ihned po tom, co se film dostal na video, se ho prodalo na 2 miliony kousků, a to za pouhých 24 hodin od uvedení na DVD. Američané se evidentně rádi bojí.

Ups! Netrefili jsme se

Původní verze filmu počítala s mnohem menším rozpočtem. Konečná podoba snímku dokonce zprvu plánovaný rozpočet překročila čtyřicetinásobně

Do Anglie s úpravou

Americko-japonský snímek měl samozřejmě ambice prorazit po celém světě. Aby si tvůrci zajistili, že bude moct být promítán i ve Velké Británii, museli vystřihnout scény, kde je zobrazována potyčka s nožem v ruce.

Inspirace pro hru

Nafilmovaný snímek se stal dokonce inspirativním prostředkem k vytvoření série videoher. Ty se jmenovaly F.E.A.R.

Skutečný maják

Ve filmu se objevuje Moesko Island Lighthouse. Tento název majáku je smyšlený a byl použit pouze pro filmové účely. Jeho skutečná předloha ale dokonce stále funguje – jedná se o maják postavený v Newportu v americkém Oregonu. Ten pochází z roku 1873.

Od natočení filmu již uplynulo 18 let. Nejvyšší čas si jej pustit znovu.