Eden vás vítá je TOP 1 na Netflixu, tomu se ani nedá věřit

Eden vás vítá je TOP 1 na Netflixu, tomu se ani nedá věřit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový španělský seriál se v hodnocení sledovanosti ocitl na prvním místě, což je naprosto k neuvěření. Jedinou možnosti je, že seriálový gurmáni pořád doufali, že se konečně něco stane. A co myslíte, dočkali se?

Osmidílný seriál s českým dabingem má téma plné příslibů, ale už po první epizodě je jasné, že scénář psal někdo, kdo svému řemeslu moc nerozumí. Možná už opravdu stačí zakomponovat do seriálu herce více ras a pár postav udělat s odlišnou orientací a Netflix se tetelí blahem.

Tolik zbytečností a nelogických události, co se podařilo tvůrcům zakomponovat do pouhých 8 dílů už trochu zručnosti vyžadovalo. Přestože je seriál směřovaný jen pro mladé publikum, neřeší nic, co by mohlo mladé lidi zajímat. Snaha o mysteriózní zápletku se v tom klubku nesmyslů nějak ztratila.

Jedno je jisté, poměrně slušný (i když ne originální) námět se dočkal hodně slabého zpracování a podle poslední epizody je jasné, že nezůstane u jediné série, nad kterou budou diváci žasnou.

velitelka ostrova s doprovodem, zdroj: Netflix Media Center

Mladí lidé, kteří byli pravděpodobně vybraní ze skupiny nešťastných teenagerů žijících na sociálních sítích, odjíždí neznámo kam, aby si užili párty s prezentací nového nápoje. Přestože cesta nemůže být daleko od pevniny, nikdo netuší, na jakém tajemném ostrově loď přistála.

Mládí a bezstarostní cestující se vůbec nezajímají, kde přistáli, a okamžitě začíná mejdan na pláži. Ani jim nevadí, že dostali na ruku náramek a netuší proč. Náramek je zřejmě „kouzelný“ a pěti lidem svítí. Právě tito vyvolení zůstanou na ostrově, aniž by se jich někdo ptal na jejich názor. Zbytek osazenstva, kterému se náramek nerozsvítil, se vrací na pevninu.

Zřejmě jsou všichni úplně hloupí a nikdo si podle doby plavby nebo pohybu slunce nezjistí, kde to vlastně byl. Dokonce až na jednu dívku, která propašovala telefon v botě, nikdo další nemá mobil, aby si polohu zjistil. Kolik mladých lidí by asi někam odjelo bez mobilu?

jedna z pětice nových obyvatel ostrova, zdroj: Netflix Media Center

Pětice vyvolených se probouzí, aby zjistili, že loď a ostatní jsou pryč. Na ně čeká volba. Buď přijmou pravidla sekty, která na ostrově sídlí, anebo je zabijí. Sekta má svůj úkol. Shromažďuje lidské vzorky, které by měli někdy v budoucnu (není jasné kdy) přežít konec lidstva (zřejmě ekologický motiv).

Sekta je ale trochu vyšinutá a má poměrně vysokou úmrtnost, protože tajemný pár, který na ostrově vládne, si zřejmě z nudy členy své sekty často vraždí. Někdy se jim něco nelíbí, jindy si prostě jen chtějí sjednat respekt. Obyvatelé údajně žijí z toho, co si na ostrově vypěstují, ale ty dva záhonky s povadlou zeleninou nejsou zrovna příslibem hojnosti.

A na ostrově mimo komunitu žije ještě malý chlapec s chůvou, který bude mít zřejmě v další sérii nějaké poslání. A pokud by někomu děj připadal moc jednoduchý, tak samozřejmě s přihlédnutím k velkým ztrátám se mejdany zřejmě konají dost často, aby se na ostrov dostávali další vyvolení.  

A pak je tam to „tajemno“. Zřejmě někde v podzemí pod hlavní budovou je technologicky velice vyspělé zařízení, nad kterým by i NASA bledla závistí. Toto zařízení ovládá anténu, která v poslední epizodě vyslala signál někam do vesmíru. Zřejmě se dočkáme zelených mužíků, kteří si přijedou „elitní skupinu“ lidstva vyzvednout. Pokud tedy ještě někdo přežije.

Zdroj článku: