Leonard, Sheldon nebo Penny? Vyzkoušejte si, jaká jste postava z Teorie velkého třesku

Leonard, Sheldon nebo Penny? Vyzkoušejte si, jaká jste postava z Teorie velkého třesku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Teorie velkého třesku patří k těm nejoblíbenějším. Diváci v něm nahlížejí do života vědců. Sheldon a Leonard se zabývají fyzikálními zákony na špičkové úrovni.

Teorie velkého třesku

Tento sitcom režíruje Mark Cendrowski a jeho tvůrci jsou Chuck Lorre a Bill Prady. Na scénáři se podíleli Robert Cohen a David Goetsch.

Postavy

Seriál se opírá o fyzikální zákonitosti, nad kterými Sheldon Leonardem neustále přemýšlejí. Ve svém bytě mají dokonce popsané tabule rovnicemi. Sheldon se zabývá studiem teorie strun. Oba mají vysoké IQ a dokážou hodiny debatovat o fyzice. Mezi jejich kamarády patří kolegové Rajesh Koothrappali a Howard WolowitzPenny, Bernadette Marien Rostenkowski a Amy Farrah Fowler jsou dívky, které našim hrdinům zamotají hlavu. Jak už to u akademiků tak bývá, jsou neskutečně inteligentní, co se týče jejich oboru, ale v mezilidských vztazích těžce pokulhávají. Nejinak je tomu i u hrdinů tohoto seriálu.

Herci

Sheldona Coopera vidíte v podání Jima Parsonse, Leonarda Hofstadtera v podání Johnnyho Galeckiho, Penny v podání Kaley Cuoco, Howarda Wolowitze v podání Simona Helberga, Rajeshe Kootrappaliho v podání Kunala Nayyara, Amy Farrah Fowler v podání Mayim Bialik a Bernadette Marien Rostenkowski v podání Melissy Rauch.

Herci ze seriálu Teorie velkého třesku
Herci ze seriálu Teorie velkého třesku | Zdroj: TV Nova

Úvod seriálu

celém seriálu se prolínají dva odlišné světy. Jeden je ten akademický, vědecký, ale i hravý. Druhý je zaměřený spíše na praktický a reálný život, v němž si dívka Penny vystačí se selským rozumem. Leonard a Sheldon se vrací domů, když v tom je překvapí nová sousedka. Začnou se s ní bavit a Leonarda napadne, že by bylo hezké pozvat Penny k nim do bytu na oběd. Sheldon sice nechápe proč a děsí se komunikace „offline“, avšak podpoří svého kamaráda Leonarda. Seberou tedy odvahu a jdou pozvat Penny na oběd. Zprvu je sice konverzace trochu neobratná, ale nakonec Penny velmi ráda pozvání přijímá. Leonard a Sheldon jsou zabráni do diskuze o fyzice, ale poté nechají i prostor Penny, aby o sobě něco prozradila.

Jaká jste postava z Teorie velkého třesku? Vyzkoušejte si následující test.

Víte, že v seriálu hrál doopravdy Stephen Hawking, anglický teoretický fyzik, kosmolog a spisovatel?