Xena: Ověřte si v našem kvízu, zda si ještě pamatujete na největší hrdinku a bojovnici

Xena: Ověřte si v našem kvízu, zda si ještě pamatujete na největší hrdinku a bojovnici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Xena, mocná princezna bojovnice s temnou minulostí, se vydává vykoupit samu sebe. K ní se připojí maloměstská bardka Gabrielle. Společně putují starověkým světem a bojují za větší dobro proti nelítostným válečníkům a bohům.

Pamatujete si na ten napínavý scénář seriálu a na to, jak se Vám tajil dech při poslechu typické znělky v očekávání, co přinese další díl? Umře Xena, anebo zase porazí nepřátele? Pojďte si s námi otestovat, jestli se Vám Xena a její dobrodružství také vepsalo pod kůži.

Snad není toho, kdo by si na ni nepamatoval. Na mocnou princeznu, která hrdě stála v žáru bitvy za spravedlnost. Stala se zkrátka legendou. I přesto, že tento seriál měl pouhých šest sérií, dokázala si tato hrdinka získat vášnivou fanouškovskou základnu a stala se vzorem ženám nejrůznějšího věku. Neohroženou bojovnici s obrovskou vůlí a vnitřní disciplínou skvěle ztvárnila novozélandská Lucy Lawlessová, ačkoli původní představitelkou měla být britská herečka Vanessa Angel. Neodmyslitelně k ní patřilo těsné kožené oblečení se sukní, která jí však nebránila ani v těch nejnelítostnějších bojích na život a na smrt. Xena se v televizi objevila v období, kdy se pořady zaměřené na ženské hrdinky mohly zdát už rovnou odsouzené k zániku. Opak se stal pravdou a Xena se stala legendou a vášní pro miliony fanoušků.

Nezáleží na tom, jestli jste v tomto kvízu byli úspěšní, nebo nikoliv. Věříme tomu, že jste se s námi vrátili do minulosti, abyste dali vytanout vzpomínkám na to, jakou byla Xena legendou v našich seriálových srdcích.

Zdroje článku: