Bojoval proti korupci, sám se stal vyvrhelem. Osvěžte svou paměť vzpomínkou na seriál Odpadlík

Bojoval proti korupci, sám se stal vyvrhelem. Osvěžte svou paměť vzpomínkou na seriál Odpadlík
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Byl skvělým policistou, který se nenechal podplatit. Ale příliš mluvil ohledně korupce jiných policistů. To ho přivedlo až na okraj společnosti. Dokáže Reno Raines stáhnout obvinění z vraždy své vyvolené a očistit své jméno?

Někteří lidé se smíří se svou porážkou. Nikoli však sokové policisty Rena Rainese. Měl před sebou skvělou budoucnost, poznal ženu svých snů a byl se svým životem naprosto spokojen. Důslednost mu rozhodně nechyběla. Ale jak už to tak bývá i v životě, příliš důslední lidé si občas nevyvodí všechny možné důsledky svých činů. A tak se stal jednoho dne odpadlíkem. Byl obviněn ze spáchání vraždy dívky svých snů a jednoho zkorumpovaného kolegy, který byl zabit jeho zbraní u něj doma. Místo toho, aby se stáhl do ústraní a předstíral, že zmizel z povrchu zemského, si změnil jméno na Vince Blacka, spojil se s lovcem odměn a pokračoval ve své práci. Zároveň se snažil očistit své jméno a hledal důkazy, které by vyvrátily jeho obvinění.

Ve třetí sérii je i přes veškerou snahu dopaden a předveden před soud, kde si vyslechne rozsudek nejděsivější – má se vrátit do vězení a čekat na svou popravu. Zázrakem se mu ale podaří utéci a jeho motivace pomstít se a zároveň nastolit spravedlnost ještě vzroste. Paradoxně mu pomohou trestanci, kteří byli podplaceni, aby ho zabili. Podplatil je Dixon, poručík městské policie, který je do úplatků a korupce zapleten snad nejvíce ze všech a který figuruje už na začátku celého seriálu. Celý seriál končí tím, že na Dixona je vypsána nemalá odměna, jelikož byl odsouzen a stal se rovněž uprchlíkem. Reno s oním lovcem odměn, který je nám po většinu seriálu důvěrně známý, se rozhodují, zda ho budou nahánět, nebo ho nechají žít uprchlickým životem.

To byla hlavní zápletka tohoto bezpochyby skvělého, nebo alespoň zajímavého seriálu. Zkuste si náš kvíz a zjistěte, nakolik vás seriál vlastně zaujal. Vzpomenete si na všechny zápletky a podrazy, kterých se jednotlivé postavy dopustily?

Jen málo seriálů disponuje tolika zápletkami jako právě Odpadlík. Seriál o nespravedlnosti, ale také o následném nastolení pořádku, to je dobře strávený volný čas. Během tohoto snímku máme spoustu možností se pobavit a také proniknout do světa fantazie, která nám dovolí se uvolnit i po náročném pracovním dni. Nehledě na to, kolikrát jsme tento seriál viděli, rádi si ho zhlédneme znovu a znovu, protože tento příběh je procítěn nenávistí, ale také loajalitou k lidem, kteří se hlavního hrdiny ujali a dali mu práci.

Zdroje článku: