2 socky: pohled do zákulisí úspěšného sitcomu

2 socky: pohled do zákulisí úspěšného sitcomu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
2 Socky je americký komediální seriál, který vytvořili Michael Patrick King a Whitney Cummings. Životy dvou zcela odlišných hrdinek se v něm protnou, aby se staly nerozlučnými kamarádkami, které si chtějí splnit svůj sen.

Cesta za splněním dívčího snu

Max pochází z chudé rodiny a živí se jako servírka. Caroline je děvče, které se narodilo s příslovečnou zlatou lžičkou v ústech. Její pohodlný život však netrvá dlouho. Může za to její otec Martin, který sedí ve vězení za podvody a Caroline tak přichází o svůj svěřenecký fond. I tahle blondýnka si tak musí začít vydělávat coby servírka.

V bistru Williamsburg Diner v Brooklynu se záhy rodí holčičí kamarádství i plán na vysněnou kavárnu. Snaha vydělat si dostatečný kapitál na rozjezd vlastního podnikání je rámována dalšími figurkami, jako je ukrajinský kuchař Oleg (americký komik Jonathan Kite) nebo polská sousedka Sophie. Tu si zahrála Jennifer Coolidge alias „Stiflerova máma“.

Nejlepší kamarádky i v realitě

Úspěšný sitcom se na televizní stanici CBS vysílal od roku 2011. Na obrazovkách vydržel až do května 2017. Seriál se nakonec dočkal šesti sérií, zrušen byl kvůli klesajícímu zájmu diváků i kritickým recenzím. Původně se přitom plánovalo, že v 7. řadě se objeví matka Max. Zahrát si ji měla zpěvačka Cher.

Děj seriálu je postaven na kontrastu dvou odlišných typů. V tomto případě se ovšem nejedná o chytrý producentský tah. Kat Dennings a Beth Behrs, představitelky obou ústředních hrdinek, jsou důkazem toho, že mezi herečkami nemusí panovat jen rivalita. Nejen před kamerou, ale i ve skutečnosti jsou nejlepší kamarádky.

Nekorektní seriálový humor

Seriál obsahuje velké množství popkulturních odkazů. Nevyhýbá se však ani značně nekorektnímu humoru a tvůrci tak už byli nařčeni z rasismu a xenofobie. Úspěšný sitcom nešetří ani sexuálními narážkami.

Federal Communications Commission, tedy obdoba české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, obdržela do konce šesté sezóny celkem 90 stížností.