Fotokvíz: Ve sci-fi seriálu Akta X zazářilo několik žen. Poznejte je podle fotek

Fotokvíz: Ve sci-fi seriálu Akta X zazářilo několik žen. Poznejte je podle fotek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Obliba tajemného seriálu Akta X neskončila s devadesátými lety, ale zachovala se do nových epizod, díky nimž tak můžeme prohlásit, že s námi tahle sci-fi strávila neuvěřitelných 25 roků. Za tu dobu se v ní jistě objevila řada zajímavých žen. Zavzpomínejte na ně v našem fotokvízu.

Poté, co se mysteriózní seriál Akta X dne 10. září 1993 objevil na obrazovkách s legendárním sloganem „Pravda je někde tam venku“, časopis Entertainment Weekly reagoval ostrými slovy: „My víme – tenhle seriál brzy skončí.“ Slavná sci-fi podívaná však nepodlehla skeptickým názorům a udržela se po dobu jedenácti sérií až do roku 2018, tedy prakticky pětadvacet let, ačkoli po roce 2001 nastala patnáctiletá pauza.

Během prvních devíti sérií získala Akta X celkem 62 nominací na cenu Emmy, z čehož úspěšně proměnila hned 16. Ze 12 nominací na Zlatý glóbus pak obdržela 5 cen.

Příběh je založen na spolupráci dvojice agentů FBI, kteří pátrají po nevysvětlitelných záhadách a pokoušejí se do nich vnést světlo. Zajímají se o vše, co souvisí s paranormálními jevy. Představitelka hlavní agentky musela v prvních sériích používat speciální plošinu kvůli svému malému vzrůstu, aby ve scénách, kdy hovoří s vyššími herci, nemusela moc zaklánět hlavu. To by v televizi zřejmě nepůsobilo dobře. V seriálu se samozřejmě objevila nejen ona, ale i několik dalších zajímavých žen. Ve fotokvízu nám můžete ukázat, zda si je ještě pamatujete.

Uspěli jste bez jediné chybičky? Gratulujeme, jistě patříte k věrným fanouškům tohoto seriálu, jehož obliba se z 90. let přenesla do dnešních dnů a stále ještě relativně nových epizod. Pokud jste náhodou chybovali, nenechte se tím odradit od dalších zábavných kvízů.

Zdroj článku: