Vysoce inteligentní ochočenou klokanici Skippy chtěl mít doma snad každý. Zavzpomínejme na ni společně

Vysoce inteligentní ochočenou klokanici Skippy chtěl mít doma snad každý. Zavzpomínejme na ni společně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Samička klokana obrovského, která se chová jako člověk a prožívá společně se svými lidskými společníky nezapomenutelná dobrodružství. Nápad to byl dobrý. Kolik si toho ale pamatujete? Náš kvíz vám odpoví.

Celkem se natočilo 91 dílů tohoto populárního australského seriálu. Snad i kvůli tomu, že se jednalo o jeden z prvních barevných seriálů, si Skippy a její přátelé našli nespočet příznivců po celém světě. A o čem seriál vlastně je? Vítejte ve Waratažském národním parku, který se nachází na pobřeží Nového Jižního Walesu. Budete-li tam cestovat, zjistíte, že ve skutečnosti nikdy neexistoval.

Hlavní hrdinkou je Skippy. Možná si říkáte, že Skippy je přece samec, ne samice. Jedná se pouze o chybu v českém překladu, v originálním dabingu je jasně dáno, že se jedná o samici. Skippy je dost inteligentní na to, aby se učila novým věcem a pochopila, proč se něco dělá právě tak. Je terčem pozornosti nejen svých přátel, ale také pytláků, kteří se ji za každou cenu snaží ulovit. Naštěstí je chráněna strážci parku, a to z toho důvodu, že rádoby patří mladšímu synovi jednoho z nich. Ještě taková drobná zajímavost: hráli ji celkem tři klokani. Její mlaskání ale nevydával ani jeden z nich, protože klokani obrovští takový zvuk vydávat neumějí.

Vedlejšími, avšak neméně důležitými postavami jsou Matt Hammond, který plní funkci hlavního strážce parku, jeho synové, starší Mark a mladší Sonny (který rádoby vlastní klokanici Skippy), a Mattův podřízený, Jerry King. Ten je nejen strážcem parku, ale navíc řídí i helikoptéru. V poslední třetině seriálu ho již neuvidíme, neboť jeho představitel žádal o vyšší honorář, což po mnoha pokusech vedlo k jeho vyhazovu. Vedle těchto postav se zde opakovaně objevují i doktorka Anna Steinerová, Clarrisa Merricková a seržant Bernard Gillies.

A jako během natáčení každého seriálu či filmu, i zde vznikla zajímavá historka ze zákulisí. Konkrétně jeden emu, který si v seriálu zahrál, byl natolik agresivní k hercům i produkci, že ho museli opíjet whisky, aby se trochu uklidnil. Následující den byl zcela nepoužitelný, což se dalo předpokládat. Takže pokud se rozhodnete si znovu zhlédnout tento seriál a narazíte na emu Hectora, je to přesně on. Další příběh vypráví o unesení jednoho z klokanů opilými studenty. Jejich plán byl vydělat si pomocí výkupného. Tento klokan bohužel jejich nápad nepřežil, což zjistili až následující den po vystřízlivění. Pojďme se společně vrhnout na kvíz o tomto úžasném seriálu, který jsme pro vás připravili. Nebude tak jednoduchý, jak si myslíte. Počítejte s velkou výzvou!

Seriál Skippy možná neměl ty nejpropracovanější zápletky, ale faktem zůstává, že tento seriál měl dobrý nápad a jeho ztvárnění se opravdu povedlo. V některých částech filmaři museli silně improvizovat, aby výsledek byl podle jejich představ. Například když Skippy dělá jemnou manuální práci, museli použít falešné tlapky. Na tento seriál rádi vzpomínáme, neboť plnil důležitou úlohu v našem dětství – rozvíjel totiž naši kreativitu.

Zdroje článku: