Andrea Růžičková v seriálu Chlap ztvárnila empatickou doktorku Evu Ulmanovou

Andrea Růžičková v seriálu Chlap ztvárnila empatickou doktorku Evu Ulmanovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slovenská herečka se už v Čechách zabydlela a v českých seriálech není nováčkem. Popularitu si získala především jako Eva v seriálu Vyprávěj, kde její postava vyzrála od dospívající studentky až po ženu středních let, která zvítězila nad rakovinou.
Růžičková a Maštalír, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Andrea Růžičková má 37 let. Vystudovala dramatický obor na Trnavské univerzitě, ale k herectví to vzala oklikou přes modeling a natáčení celé řady reklam.

Jako herečka se před kameru postavila poprvé ve filmu Rafťáci (2006), kde si zahrála jednu ze studentek, které sjížděly řeku. Film byl úspěšný a další herecké příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Dalo by se říct, že má Andrea s natáčením seriálů z nemocničního prostředí už letité zkušenosti.

Prošla si slovenskou verzí Ordinace v růžové zahradě. Potom si na několik let odskočila do seriálu Vyprávěj (2011–2013) a v roce 2016 se přidala k hereckému obsazení české Ordinace v růžové zahradě, kde byla až do roku 2019.

Eva Ulmanová, kterou ztvárnila v seriálu Chlap, je herečce velmi blízká a líbí se jí jaké zvláštní a složité situace musí řešit.

Andrea si velice pochvalovala celé natáčení, které bylo velice pečlivé a umožnilo hercům nahlédnout svým postavám opravdu do hloubky nitra, což v běžných seriálech nebývá. Andrea byla nadšená i z výborného hereckého obsazení, a hlavně z přítomnosti slovenského kolegy Tomáše Maštalíra, se kterým se na natáčení potkala poprvé a ocenila jeho „slovenské charisma“.

Její postava je určitě hodně zajímavá, protože než se Frankovi stala ta tragická událost, která měla za následek jeho ztrátu paměti, byla jeho tajnou milenkou. A právě t ten osudový den se Frank rozhodl, že oznámí jejich zasnoubení veřejně. To už nestihl.

Když se doktor probudil „do svého světa“ ve kterém cítil pouto ke své bývalé manželce, Eva pro něj byla jen kolegyně z oddělení. O vztahu, který s ní měl, nic nevěděl.

Jenže Eva žádnou ztrátu paměti neměla, a tak se s novou situací nějak musela srovnat a vypořádat se s tím, že její životní láska si nepamatuje vůbec nic z okamžiků, které spolu prožili.

Sama Andrea se k lékařské profesi vyjadřuje s úctou:

Tohle povolání je spojeno s obrovskou zodpovědností a myslím, že bych ji nedokázala v takové míře unést. A ani si nemyslím, že bych k povolání lékaře měla další dovednosti, o vstřebávání velkého množství informací ani nemluvě.

Eva Ulmanová pracuje na oddělené speciální medicíny a její práce je celý její život. Je jen jediná věc, kterou chce víc než pomáhat pacientům, a to je být nablízku Frankovi.

 

Zdroj:

  • presskit-chlap.pdf
Zdroj článku:
  • presskit-chlap.pdf