Bedřich Jarý z Četnických humoresek: Co ho překvapilo na ženském oblečení a jak na natáčení vzpomíná

Bedřich Jarý z Četnických humoresek: Co ho překvapilo na ženském oblečení a jak na natáčení vzpomíná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava Bedřicha, kterou bravurně ztvárnil Ivan Trojan, diváky dokázala pobavit. Často s mladým štábním strážmistrem soucítili, protože si zasloužil medaili za trpělivost, když sloužil Arazímovi jako hromosvod.

Nakonec mu to trošku vrátil, když ulovil nedotknutelnou Arazímovu dceru Klaudii, ale ani s ní to neměl z počátku jednoduché.

Sám Ivan Trojan se několikrát zmínil, že Bedřich je jako věrný pes se smyslem pro humor.

Bedřich přišel na četnickou stanici z dětského domova, takže prostředí bez domácí atmosféry mu nebylo cizí. Měl však tu smůlu, že se dostal bydlet s Arazímem, který ztrátu soukromí nenesl dobře a z počátku se ke spolubydlícímu nechoval moc přátelsky.

Nakonec se ale četníci spřátelili, a to především díky Bedřichovi, který se vyzbrojil trpělivostí a snažil se rychle zapadnout do pestré party četníků.

Pro Ivana Trojana šlo o velkou hereckou příležitost, protože do té doby tak velkou seriálovou roli neměl a byl známý především z filmů a divadla. Dobrý seriál dokáže herce vystřelit v popularitě do obrovských výšin, a to se v tak nejisté profesi vždy hodí.

Pro Ivana šlo i o srdeční záležitost, protože jeho dědeček byl část života četníkem, a tak si mohl zkusit, jaký život vedl. Seriál měl také trochu upravit zidealizovanou představu o životě v „první republice“. Četníci neměli jednoduchý život a museli odvádět pořádný kus práce. V jejich životě se nedalo moc mluvit o soukromí a ani peněz neměli nadbytek. Přitom často nasazovali své životy.

Jednou z nejoblíbenějších epizod byla pro Trojana ta, kde se ujal role volavky a byl převlečený za ženu, aby nalákal nebezpečného násilníka útočícího na mladé ženy. Herec byl hodně překvapený pocitem, který z dámského oblečení měl a nejvíc ho zarazilo, jak moc mu táhlo pod sukně až na intimní partie.

Výjezd četníků v seriálu Četnické humoresky, Zdroj: © Česká televize 

Ivan Trojan si velmi pochvaloval celý štáb, který se kolem natáčení vytvořil. Všechno ale nebylo zalité sluncem. kdo někdy jezdí po dálnici Praha – Brno, tak musí chápat, co takové dlouhodobé dojíždění na natáčení představovalo. Navíc se mu doma začínal hroutit rodinný život, protože jeho žena Klára měla vážné zdravotní problémy.

Přesto jako správný profesionál dal do své role štábního strážmistra vše, co mohl a diváci jeho seriálovou postavu dokázali ocenit.

Ivana Trojana jste mohli vidět třeba ve filmu Samotáři, Musím tě svést nebo v kultovním snímku Jedna ruka netleská. Svou diváckou oblibu si ještě zvýšil rolí trochu nešikovného anděla Petronela v pohádkách Anděl Páně v režii Jiřího Stracha.

 

Zdroj:

Zdroj článku:
  • www.postavy.cz