Alena Mihulová vyměnila v seriálu Ultimátum roli zdravotní sestry za roli pacientky

Alena Mihulová vyměnila v seriálu Ultimátum roli zdravotní sestry za roli pacientky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alena Mihulová za sebou nemá stovky filmových a seriálových rolí, ale všechny role, které vytvořila, jsou velice výrazně a zapamatovatelné. Vzpomínáte si na její první úspěch?

Už v sedmnácti letech se zúčastnila konkurzu na roli zdravotní sestry Marie Sahulové. Psal se rok 1983 a roli ve filmu Sestřičky nakonec neznámá mladá herečka dostala a zahrála si po boku Jiřiny Jiráskové.

Film ji ovlivnil na celý život. Kromě profesního života jí zasáhl i do toho soukromého. S režisérem Karlem Kachyňou už v době natáčení svého prvního filmu navázala partnerský vztah, který pár dlouho tajil. Přece jen... Režisér Kachyňa se narodil v roce 1924 a Mihulová v roce 1965. Takový věkový rozdíl budil zájem, zvědavost a zároveň i vlnu nevole.

Režisér Karel Kachyňa ji obsadil ještě do svých dalších filmů: Smrt krásných srnců, Městem chodí Mikuláš a Kráva. O dramatickém snímku Kráva psal i New York Post.

Ostatní režiséři ale Alenu ignorovali a po smrti jejího muže tak její herecká kariéra trochu zamrzla.

Velkolepého návratu se dočkala v roce 2015, kdy ji Slávek Horák obsadil do snímku Domácí péče. Opět si zahrála roli zdravotní sestry. Tentokrát jí hereckého partnera dělal Boleslav Polívka v roli manžela. Stejně jako v jejím prvním filmu se dočkala uznání jak od kritiky, tak od diváků. Ceny sbírala na FF v Karlových Varech, na Českých lvech i Cenách české filmové kritiky.

O rok později si zahrála ve filmu Antropoid odbojářku Marii Moravcovou a malou roli v dramatu Milada. Čerstvě jste ji mohli vidět ve snímku Atlas ptáků.

Seriál Ultimátum

Jako paní Naušová se představí v menší roli v novém koprodukčním seriálu, který se nedávno objevil na obrazovkách. Paní Naušová si vždy pro svou dceru představovala solidního manžela. Když se její dcera dala dohromady s policistou, který je plný problémů, má časově náročnou práci a může během ní čelit velkému nebezpečí, nadšená nebyla.

Vlastně z počátku doufala, že nápad Lenky na bydlení s Danem ji brzy otevře oči a vrátí se domů. Jenže Lenka si navzdory těžkostem svůj vztah dokázala uhájit.

Teprve když se octne paní Naušová v nemocnici jako pacientka a také jako rukojmí, pochopí, že Dana podceňovala. Pokud je někdo schopný situaci vyřešit a vysvobodit je ze smrtelného nebezpečí, je to právě on.

Celé natáčení seriálu si Alena Mihulová velmi pochvalovala:

Lokace je úžasná. Říkala jsem si, jak precizně je to udělaná práce. Například mě zaujaly detaily, jako jsou fotografie personálu na zdech nemocničních místností. Taky se mi skvěle dělá se štábem, mám pocit, že si pan režisér vybral všechny lidi, aby si s nimi rozuměl a všichni na sebe navzájem slyšeli. Jsou to profesionálové, přitom ale příjemní lidé. Sama jsem před svou scénou sledovala své slovenské herecké kolegy a měla jsem pocit, že jsem uprostřed něčeho velmi napínavého, kdy jde o život. Přišlo mi úžasné, že i když jsem herečka, věřila jsem tomu.

Zdroj článku: