Komediální herečka Eva Leinweberová si konečně zahrála vážnou a seriózní roli v seriálu Chlap

Komediální herečka Eva Leinweberová si konečně zahrála vážnou a seriózní roli v seriálu Chlap
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Usměvavá rodačka z Moravy, která nedávno oslavila 49 let, byla nadšená nabídkou od tvůrců seriálu, kteří jí umožnili vymanit se z rolí veselých a jednoduchých dobraček, které většinou hraje.

 

V seriálu má roli vrchní sestry a má tak na bedrech fungování celého oddělení. V nemocnici už je dlouho a doktora Franka zná ještě z období, kdy nebyl primářem. Je jednou z mála osob v nemocnici, která se nikdy Franka nezalekla a dokázala si prosadit svou, když byla přesvědčená, že je to nezbytné pro fungování oddělení a v zájmu pacientů. Na rozdíl od Franka měla a má k pacientům mnohem empatičtější přístup a nenechá se nikým ovlivnit.

Jako vrchní Lenka Trčková je považovaná za autoritu, která se vypracovala až do vedoucí pozice. Pokud jde o ztrátu paměti, herečka s úsměvem uvedla, že by některé okamžiky svého života docela ráda zapomněla, ale bohužel se jí to nedaří.

Na práci v seriálu se moc těšila, protože je tam celá řada mladých herců, které může poznat a ráda se potkala s Jirkou Dvořákem, se kterým natáčela seriál Sanitka 2. Moc se těšila na Tomáše Maštalíra, který je podle ní „voňavý a vypadá výborně“.

Eva si prošla před natáčením zdravotním kurzem a věří že by uměla poskytnout první pomoc. Píchání injekcí si natrénovala na své mámě, ale jen do svalu. Doufá, že na diváky bude působit věrohodně.


Eva Leinweberová, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Sympatická herečka není v seriálech nováčkem. Nedávno si zahrála v seriálu Osada, kde ztvárnila Radku Južanovou. Nezapomenutelnou roli měla v komedii Účastníci zájezdu. Jako Jituš plavala v moři, kde ji šmíroval amatérský potápěč Vladimír zahraný Martinem Pechlátem. Musela také řešit synovu nehodu, když se natřel tygří mastí. S Pechlátem se potkala ještě v úsměvné komedii Ženy v pokušení, kde byli manželé Fabiánovi, kteří potřebovali doladit vztah za pomoci psycholožky v podání Lenky Vlasákové.

 

Zdroj:

  • presskit-chlap.pdf