Slovenský herec Ján Koleník se představí v hlavní roli seriálu Ultimátum jako Dano Andrik

Slovenský herec Ján Koleník se představí v hlavní roli seriálu Ultimátum jako Dano Andrik
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ján Koleník u nás není moc známým hercem, ale na Slovensku je velmi oblíbený. Dvaačtyřicetiletý rodák z Banské Bystrice má za sebou celou řadu seriálových rolí. Zahrál si také v českém seriálu První republika, odkud vám bude nejspíš povědomý.

V novém seriálu Ultimátum je policejní vyjednavač a jeho profese přináší celou řadu adrenalinových a často velice nebezpečných situací. Jako policejní vyjednavač je ochotný udělat cokoliv, aby dokázal zachránit lidské životy. Práce je pro něj vším a podřídil jí celý svůj život.

Poslední případ, který musí vyřešit, je ale jiný. Je osobní, protože v nemocnici, kde se stali z pacientů rukojmí, je také v ten okamžik jeho těhotná přítelkyně Lenka. To pro něj znamená nejtěžší případ v jeho dosavadní kariéře.

Co herce na scénáři zaujalo nejvíce?

Ján Koleník ocenil, že jeho postava se nachází ve složité, až bezvýchodné situaci. Hlavní hrdina je nucený okamžitě konat a rozhodovat se. A v takové situaci se projeví jeho skryté vlastnosti. Roli vzal proto, že jde o velký projekt, na kterém se nešetří. Herci mají například i čtené zkoušky, což už dnes není samozřejmostí. Navíc může sám do své postavy zasahovat, improvizovat, měnit ji a polidšťovat. Podle herce šlo o skvělou nabídku, která nepřichází každý den.

Jak herec představil svou postavu:

„Zmínil bych, že nejde o klasickou kriminálku – věci se tu dějí ve velice rychlém sledu a postavy se jim musí neustále přizpůsobovat, což je pro mě jako herce nosné. Navíc je u Dano Andrika velmi dobře vypracovaná osobní rovina, není to jen policista, ale tlačí před sebou svůj batoh osobních nevyřešených problémů. Jako policista sice musí vyřešit případ, ale také je potřeba, aby jako partner zachránil svůj vztah. A potýká se s tím paradoxem, že jako policejní vyjednavač dokáže ujednat všelicos, ale doma si nevyjedná vůbec nic. Zajímavá je i rovina zpravodajských her v politice, informačních válek, do kterých je Dano zatáhnutý a zneužívají ho.“

Za nejtěžší z natáčení považuje scénu, kdy byl zavěšený ve výtahu, protože má strach z výšek, o kterém nikomu neřekl. Nechtěl kazit natáčení. Natáčel také několik bitek se slovenským MMA šampionem Attilou Véghem a bál se, aby Attila nevypadl z role a dodržoval přesně choreografii. Chyba mohla znamenat pořádnou ránu, naštěstí k tomu nedošlo.

 

Zdroj: