Odznak Vysočina (7): Škoda pozdního rozjezdu

Odznak Vysočina (7): Škoda pozdního rozjezdu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby měl tento kriminální seriál víc než 8 epizod, nejspíš by měl šanci si získat i větší popularitu. Kvalita dílů se zlepšuje a 7. díl s názvem Nejhodnější člověk na světě už měl spád, ale hlavně dostalo více prostoru trio Suchánek, Hofmann a Děrgel.

Právě Patrik Děrgel, který ztvárnil postavu Vaška Kociána, měl při vyšetřování případu vraždy učitele z místní základní školy nápad, který se později ukázal jako cesta k vyřešení případu.

Postava Vaška Kociána je v seriálu ještě policejním zelenáčem, to ale už rozhodně není Patrik Děrgel, který toho ve svých 32 letech stihl už poměrně dost jak v herecké kariéře, tak v životě.

Otec od dvou malých dětí, které má s herečkou Markétou Děrgelovou, má za sebou kromě úspěšné divadelní kariéry i řadu zkušeností ze seriálové tvorby.

Určitě si ho vybavíte v oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde si zahrál doktora Patrika Máru. Doktorský plášť měl i v dalším seriálu Modrý kód jako doktor Patrik Veselý. Ani v kriminálním žánru to není žádný zelenáč, kromě epizodní role v seriálu Kriminálka Anděl si zahrál v seriálu V.I.P. vraždy výraznou roli vyšetřovatele kapitána Tomáše Berana, který odhaluje kriminální zápletky se Soňou Norisovou.

V sedmém pokračování seriálu o práci kriminalistů z Vysočiny si Vašek Kocián spolu s kolegy lámou hlavu nad smrtí člověka, o kterém neslyšeli jediné špatné slovo. A jak už to bývá, za mordem jsou opět peníze. Dobrácký učitel přišel na něco, co ho stálo život. Vlastně se k celé věci přimotal úplně náhodou, když se mu svěřil jeden jeho žák se svým trápením.

Na případu tentokrát velmi dobře spolupracovalo celé oddělení, i když Karel Šmíd (Michal Suchánek) byl oficiálně na dovolené, kterou mu nařídila šéfka Skálová (Monika Hilmerová). Byl s učitelem kamarád, a tak se neměl ve vyšetřování angažovat.

Jenže Karel to stejně nevydržel a tajně byl ve spojení s Kateřinou Vlčkovou (Simona Zmrzlá) a s případem pomáhal.

Když se našel motiv, tak už k dopadení chyběl jen malý krůček.

Nakonec do sebe vše zapadlo, protože kriminální živly z Vysočiny řádí spíše na amatérské úrovni. Tak stačilo jen krok za krokem odhalovat stopy.

 

Zdroj:

  • autorský článek