Kdo skončil během natáčení Chalupářů pod autem a kdo byl tak otřesený, že musel do nemocnice?

Kdo skončil během natáčení Chalupářů pod autem a kdo byl tak otřesený, že musel do nemocnice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Režisér František Filip si liboval, že všichni herci, které pro roli oslovil, mu na nabídku bez váhání kývli. Byl spokojený, že většina z nich byli komici, a proto byl jejich humor před kamerou přirozený. I Bohdalová uznala, že i malé role byly obsazeny skvělými herci, kteří své roli dali kus sebe.

Řadu mladých herců si do seriálu přivedli zkušení herci. Tak se na natáčení dostal Jiří Schmitzer, kterého doporučil jeho otec Sovák. Žádné úlevy však neměl a ani Sovák se k němu nechoval jinak než k ostatním hercům. Hana Maciuchová byla přesvědčená, že nabídku dostala na doporučení Sováka, protože krátce před Chalupáři s ním pracovala na jinem projektu, kde hrál jejího tatínka a vzájemně si sedli.

Pro Mahulenu Bočanovou to byla úplně první herecká zkušenost před kamerou. Zavzpomínala i na příběh s hercem Čestmírem Řandou st., který měl scénu, kdy jel jako Američan přes vesnici v Mercedesu a ona byla rozverné dítě, které chtělo být z party dětí nejrychlejší, a když probíhala kolem auta, tak jí uklouzla noha a skončila pod autem.

Nic se jí nestalo, ale chudák herec se tak lekl, že ho museli odvést do nemocnice. Když přišla řeč na peníze, přiznala, že si na natáčení vydělala na stan.

Hodně zajímavou příhodu však vynesla na světlo Ljuba Skořepová, která natáčela ve skutečné drůbežárně. Měla tak možnost nahlédnout do socialistického hospodaření. Od té doby si na kuřatech už moc nepochutnala.

Všimla si totiž, že je mezi kuřaty řada uhynulých kusů, a zajímalo ji, kde se ta kuřata „pohřbívají“. Tím všechny hodně pobavila. Méně úsměvné ale bylo, když se dozvěděla, že uhynulá zvířata se odváží a zpracovávají se jako příměs do fašírky (sekaná).

natáčení seriálu Chalupáři , zdroj: © Česká televize

Při příležitosti natáčení dokumentu o seriálu našel štáb i představitele malého Pišty, kterému Miluška (Bočanová) ukradla koloběžku. Ten na jízdu na koloběžce nezapomněl. Boleslav Skalski přiznal, že byl ještě dlouhé roky po natáčení velice populární v romské komunitě.

Gabriela Vránová byla ze své postavy Aničky Čihákové po přečtení scénáře nadšená a líbilo se jí, jak se z ušlápnuté a neprůbojné manželky proměnila v sebevědomou ženu, která si záletného manžela pěkně vyškolila. Málo se ví, že se v Chalupářích objevil i její syn Ondřej Kepka (na úvodní fotografii), který za ní přijel na natáčení. Dnes je z něj režisér.

Zdroj článku: