Jak vzpomínají na Jiřího Sováka a Josefa Kemra ostatní herci ze seriálu Chalupáři

Jak vzpomínají na Jiřího Sováka a Josefa Kemra ostatní herci ze seriálu Chalupáři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nezapomenutelná dvojice herců, kteří byli v seriálu i v reálném životě naprosto odlišní, se zapsala do historie české kinematografie a na celé natáčení s těmito legendami vzpomínají ostatní herci.

A je zvláštní, jak je každý vnímal jinak, ale přesto se všichni shodli na tom, jak skvělé osobnosti to byly.

Stejně jako manželka Jiřího Sováka, tak i Gabriela Vránová (Anička Čiháková) potvrdila, že byl Jiří Sovák opravdu velký cholerik, to mu ale neubíralo na hereckých kvalitách. Jen v rolích, kdy mohl svůj charakter „pustit z uzdy“ byl naprosto dokonalý.

Hana Maciuchová, která se v seriálu ukázala ve čtyřech epizodách jako Vlastička Makovcová, Sovákův výkon herecký popsala tak, že si roli Evžena Humla na sebe navlékl jako dobře padnoucí oblek.

Manželka Anička Sováková ho nazvala v soukromí líbezným cholerikem, protože jeho záchvaty vzteku končily vždy nějakou veselou příhodou.

Na slavného herce zavzpomínala i Mahulena Bočanová, představitelka pravého vesnického děvčete. Přestože se objevila jen ve třech epizodách, vytvořila v seriálu velice výraznou a humornou postavičku. Jako dítě se pana Sováka bála a měl u ní velkou autoritu. Rozhodně ho mimo natáčení nevyhledávala a nebyl to pro ni hodný strýček jako řada jiných herců.

Sovák, Kemr, zdroj: © Česká televize

Ljuba Skořepová neměla natáčení lehké. Jako Aranka z drůbežárny potřebovala snědou pleť a tu ji v maskérně natírali. Jenže bylo hodně teplo a barva se roztékala. Musela stejně jako její seriálový manžel Fero v podání Otty Lackoviče být po celou dobu natáčení v těch nejchladnějších místech. Se Sovákem se tak potkávala jen na place a udělal na ni dojem, že byl velice filozoficky založený a žádné legrácky s ním nezažila.

Gabriela Vránová byla sdílnější a práskla na něj, že se rád napil, což bylo jediné, co jí na něm v té době vadilo. Režisér Filip měl ale jiný názor a tvrdil, že když se napil, uměl své roli naopak dát navíc ještě bezprostřednost a dokázal před kamerou vytvářet neplánovaně zajímavé scény.

I názory na Josefa Kemra se ve vzpomínkách herců trochu liší. Gabriela Vránová tvrdila, že měl mnohem laskavější humor než Sovák. Ljuba Skořepová ho považovala za velmi vážného člověka, který mimo kamery žádnou legraci nedělal. Dělal na ni dojem přísného člověka. Opačně působil na Jiřinu Bohdalovou, která ho zažila jako veselého kolegu.

Hana Maciuchová o něm hovořila něžně jako o Pepíčkovi a chválila ho, jak v této pro něj ne tak charakteristické roli překypoval nadšením a elánem a bylo vidět, že si svého Bohouše Císaře užívá.

Zdroj článku: