Gympl s (r)učením omezeným: První televizní seriál Evy Burešové, pamatujete?

Gympl s (r)učením omezeným: První televizní seriál Evy Burešové, pamatujete?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva Salvatore Burešová je hvězdou seriálů Slunečná, ZOO či Modrý kód. Její zářivou kariéru ale odstartovala menší role Renaty Koberové v Gymplu s (r)učením omezeným, který už před deseti lety začala vysílat TV Nova.

Kráska s přísnou matkou

Renata z Gymplu s (r)učením omezeným je dcerou nepříliš populární a přísné učitelky Olgy Koberové neboli Kobry. Mnozí spolužáci Renatu pokládají za nejkrásnější holku ze třídy, a tak není divu, že o její přízeň usiluje řada kluků. Kdysi chodívala s pohledným, ale arogantním Danielem (David Gránský), jehož sebestřednost a sobeckost naštěstí brzy prohlédla a rozešla se s ním.

Po sloučení gymnázií našla zalíbení v Lukáši Vaněčkovi mladším (Ondřej Rychlý) a začala s ním chodit, což samozřejmě bylo Danielovi trnem v oku. Dokonce se nejedenkrát pokusil nový vztah své bývalé přítelkyně zničit, ale nikdy se mu to nepodařilo.

Ondřej Rychlý jako Luky Vaníček, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Zlato v hrdle a úspěch v muzikálech

O pěveckém nadání Evy Burešové se diváci mohli přesvědčit už o rok dříve v populární show Česko Slovensko má talent. Seriál o hradeckém gymnáziu pak její božské nadání jen potvrdil a zvýraznil. Postava Renaty koneckonců touží po studiu se zaměřením na zpěv, jenže matka jí v tom brání. Podle ní by dcera měla jít na medicínu, a tak se často hádají.

Navzdory zákazu podá Renata přihlášku na svou vysněnou školu, ale bohužel se na ni nedostane. No, alespoň že se pěvecké sny úspěšně plnily její představitelce Evě Burešové, která v následujících letech účinkovala v mnoha muzikálech, např. v Cyranovi, Sibyle – královně ze Sáby, Draculovi a Času růží.

Více než barová zpěvačka

Potom už měla Eva Burešová více než solidně nakročeno k televizním rolím, v nichž ji vídáme dnes. V Modrém kódu zaujala jako zdravotní sestra Petra Horvátová a ještě větší popularitu si posléze získala rolí sympatické Týny Popelkové ve Slunečné. Nadchla rovněž diváky show Tvoje tvář má známý hlas, kde předvedla celou řadu neuvěřitelných proměn. V současnosti Eva vábí muže svým zpěvem při večerních vystoupeních v baru, a to jako maskovaná Lady X v seriálu Zoo.

Zdroje článku: