Marek Adamczyk dodává seriálu Poldové a nemluvně humor i šmrnc

Marek Adamczyk dodává seriálu Poldové a nemluvně humor i šmrnc
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Že se dá kriminální seriál Poldové a nemluvně označit také jako komediální, to je především zásluhou Marka Adamczyka, jenž coby lehkovážný Petr Mlejnek nahání lumpy po městě a přidělává vrásky staršímu bratru Kamilovi.

Co o Petru Mlejnkovi říká jeho představitel?

Že je to nejmladší ze tří policistů v rodině – a také ten nejnezodpovědnější, protože jako jediný ještě nemá žádné děti ani pořádné povinnosti. Druhý syn Karla a Vlasty na policistu vlastně teprve studuje, ale už teď se zdatně zapojuje do vyšetřování, čímž bráchovi Kamilovi spíše ničí zdraví, než aby mu opravdu pomáhal.

Ne, že by snad Petr nedokázal brát nic vážně, ale je příliš lehkomyslný a do rutinní práce za psacím stolem se rozhodně nehrne. Víc ho to táhne ven do terénu, kde by mohl chytat padouchy a sbírat skutečné zkušenosti. Petr je zkrátka trochu rapl, ale představuje i zdroj humoru a veselí. Jeho hlavní úlohou je narušovat klid a vytvářet chaos, což se mu daří skvěle.

Kamil Mlejnek (herec Marek Němec), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Marek Adamczyk zvládne i vážnější role

Poldové a nemluvně nejsou zdaleka jediným seriálem na kontě sympatického mladého herce Marka Adamczyka. Menší role si střihl např. v seriálech Vyprávěj, Borgia, Případy 1. oddělení, Atentát, Mordparta nebo Já, Mattoni. Výrazněji se divákům do paměti zapsal díky Specialistům, Dabing Street nebo Kukačkám. Právě v seriálu Kukačky přitom předvedl serióznější tvář.

Byl obsazen do role tatínka Martina, a to i přesto, že ve skutečném životě byl bezdětný. Dosud byl zvyklý hrát spíše syny a náročná úloha mladého nezkušeného tatínka mu tak přinesla něco úplně nového. Kromě seriálů účinkoval Marek Adamczyk také v několika filmech, např. Lidice, Hany, Zloději zelených koní, Štěstí je krásná věc nebo nejnověji ve sportovním dramatu Poslední závod. Určitě si ho pamatujete i ze štědrovečerních pohádek Karla Janáka Nejlepší přítel a Jak si nevzít princeznu.