Kukačky: Nový seriál o výměně dětí v porodnici už představil 4. díl. Jaké má seriál hodnocení a co na něj říkají herci

Kukačky: Nový seriál o výměně dětí v porodnici už představil 4. díl. Jaké má seriál hodnocení a co na něj říkají herci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
ČT 1 odstartovala svůj nový seriál Kukačky před pár týdny. Těžké a dojemné téma doprovází silné herecké složení. Přesto je děj občas dost rozvleklý a nejspíš by se vešel do jednoho filmu. Jaký názor na téma mají herci?

Příběh je zčásti inspirován skutečnou událostí

Za vznikem seriálu stojí režisér Biser A. Arichtev a scénárista Jan Coufal, kteří už společně na svět přivedli už historické drama První republika. Na podobně dramatickou notu ladí i jejich nový seriál.

Scénárista Jan Coufal přiznal, že mu inspirací byla i jeho vlastní zkušenost. Jeho mamince totiž po porodu přinesli cizího chlapce. Všimla si toho ale po pár minutách a hned zjednala nápravu. Kukačky ale jinak nejsou přímo inspirovány žádnou konkrétní událostí, přestože by se jich u nás i ve světě našlo více.

Čtěte také: Ty největší bizarnosti, které jste mohli vidět ve Výměně manželek

Režisér středem pozornosti

Třináctidílný seriál se začal točit v prosinci 2019. V tu dobu režisér Biser A. Arichtev zjistil, že s Veronikou Arichtevou čekají dítě, a tak se v zákulisí ihned stal obětí žertů. Veronika mu ale v září porodila syna Luku, který jako by mu z oka vypadl, a tak se žádné záměny v porodnici nemusí bát.

Čtěte také: Tvoje tvář má známý hlas: Kdo z českých umělců se odmítl zúčastnit a proč

Hodnocení diváků i samotných herců

Kukačky vypráví příběh dvou manželských párů, které postupně zjišťují, že jejich dítě vlastně není jejich. Přijdou na to, že při porodu došlo k záměně a jde o složitou situaci, jak pro ně, tak i pro vyměněné děti. Žádné řešení ale není jen správné. Vše se spojuje ještě s událostmi z minulosti a vzniká tak dojemný snímek plný emocí a těžkého rozhodování.

Čtěte také: Co všechno je možné prodat aneb vítejte u Mistrů zastavárny

Je jasné, že snímek se nás snaží především dojmout. Občas jsou scény ale až zbytečně dlouhé a celý příběh by se dal o dost zkrátit. Navíc se k ději přidávají postavy, které zde vůbec nejsou důležité a celý seriál jen prodlužují. To ale vylepšují herecké výkony, které velice potěší. Představí se nám zde Marta Dancingerová a Marek Adamczyk jako mladší pár z Prahy a Sabina Remundová s Davidem Novotným jako rodiče tří dětí, kteří žijí na vesnici. Skvělí jsou i představitelé vyměněných dětí, kteří jsou v herectví naprostými nováčky - Viktor Sekanina jako nadaný kluk trpící Aspergerovým syndromem a Theo Schaefer jako malý milovník motokrosu. Přestože hlavní herci nejsou až tak známí, talent jim rozhodně nechybí a na diváka působí velmi sympaticky a důvěryhodně.

Právě díky silnému hereckému obsazení a důležitému tématu seriál na ČSFD obdržel hezkých 75 %.

Herce jejich role velmi zajímaly, protože zahrát si v tak těžkém příběhu je rozhodně zajímavá zkušenost. Jak by se ale v takové situaci zachovali oni?

Čtěte také: Televizní soutěž Prostřeno se vysílá již od roku 2010. Známe perličky z natáčení

“Na natáčení jsem se opravdu těšil, protože mám čtyři děti a vyvolat si představy, co by dělala moje postava, jak by se v té situaci zachovala žena, jak muž, mi připadalo velmi zajímavé. Rychle jsem ale zavrhl představu, jak bych skutečně reagoval, kdyby mi někdo vyměnil dítě. Myslím, že na takovou situaci připraven být nemůžete.” vysvětluje David Novotný, který v seriálu představuje Tomášova otce.

“Ze začátku mě překvapovalo, jak moje postava v seriálu na nastalou situaci reaguje. Časem jsem si ale uvědomil, že v takové chvíli se člověk nemůže držet toho, jak by se choval normálně. Protože už nemůže důvěřovat světu, ve kterém dosud žil” komentuje svou roli jednoho z otců Marek Adamczyk. “Upřímně si takovou situaci nedokážu představit. Pokud by k tomu mělo dojít, asi bych si přála, abych se o výměně nikdy nedozvěděla.” dodává jeho seriálová manželka Marta Dancingerová.