Survivor Česko & Slovensko: Parta exotů nebo lidé, kteří si přišli zahrát?

Survivor Česko & Slovensko: Parta exotů nebo lidé, kteří si přišli zahrát?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přestože reality show Survivor Česko & Slovensko se prezentuje jako nejdrsnější reality show, tak pro mladého zdravého člověka s dobrou fyzickou kondicí to rozhodně není nic, co by nezvládl, pokud to není „mamánek“, který ve třiceti bydlí u rodičů s kompletním servisem.

Ale na rozdíl od jiných trapných reality show, kdy se soutěžící týdny povalují a řeší, kdo se na koho špatně podíval, nebo kdo měl nejdelší hysterický záchvat, Survivor nabízí krásné prostředí Dominikánské republiky a dokáže soutěžícím trochu znepříjemnit život, aby si odměnu vítěz opravdu zasloužil.

Ve spolupráci TV Nova a TV Markíza odstartovala 18. ledna česko – slovenská verze této populární zábavy. Jako už tradičně, do reality show jsou vybíráni většinou trochu zvláštní lidé, ale je jasné, že je to proto, aby výstřednost soutěžících byla určitou přidanou hodnotou k celé show.

Soutěžní hra už od prvního dílu klade požadavky na dobrou fyzickou kondici a alespoň průměrnou duševní vyrovnanost. S přibývajícím časem se začíná stále více taktizovat, a tak vítěz nemusí být nutně ten nejsilnější, nejchytřejší nebo nejoblíbenější. Vyhraje ten, který s přihlédnutím k celé řadě faktorů, které nemůže ovlivnit, zvolí pro konkrétní situaci tu nejlepší strategii.

A to je právě ten prvek, který je nakonec na celé reality show pro diváka nejzábavnější. Každý z 24 soutěžících, který do této „hry o přežití“ šel, tak musel mít o svém účinkování nějakou představu a základní plán, jak přežít a sáhnout si na výhru 2,5 milionu korun pro vítěze. Taková pěkná výhra už musí u každého ze soutěžících mít nějaký motivační potenciál a stejně tak je jasné, že všichni tvrdí, že přišli proto, aby se z nich stali lepší lidé, poznali sami sebe a bla-bla-bla.

A jaká je samotná soutěž?

Kdo sledoval upoutávku, která slibovala 12 soutěžících vybraných konkurzem a 12 soutěžících z řady celebrit, nejspíš bude zklamaný. Dnes je zřejmě na použití označení celebrita už úplně jiný „metr“ než býval. Ve skutečnosti si budete muset o soutěžících celebritách něco přečíst, protože o většině z nich jste nejspíš nikdy neslyšeli.

Ať je popis objektivní, tak „blbou blondýnu“ Ivu Pazderkovou přece jen lze za celebritu označit. Pokud jste starší ročník, ostatní pro vás budou obyčejní soutěžící.

Těžko říct, kam se poděly opravdové celebrity, které mohly diváky potěšit a show zatraktivnit.  Že by jim bylo 2,5 milionu korun málo? Nebo se báli, že by o sobě během natáčení v tropickém ráji prozradili něco, na co nejsou hrdí?

Už výběr známých osobností byl tedy nejspíš pro diváky zklamáním, ale pokud show dáte šanci, nakonec si k některým soutěžícím cestu najdete. Možná jsou opravdu upřímní, jak tvrdí. A pobaví vás i ti, co od první minuty lžou a taktizují.

Pokud chcete „zabít" pár zimních večerů a už se vám všechny seriály přejídají, nabízí Survivor alternativu pro úterní a čtvrteční večery. Všechny starší díly jsou na Voyo, ale není úplně nezbytné je vidět. Můžete naskočit do rozjetého vlaku i s menším zpožděním. Po 3-4 dílech si snadno vyberete favority, kterým můžete fandit a uvidíte, jak dobrý byl váš odhad.

 

Zdroj:

  • autorský článek