Netflix reality show

Netflix reality show
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Reality show jsou trendem současnosti a televizní stanice se předhání, která vymyslí další a další show, která by zaujala diváky. A nejde zdaleka jen o reality show pro dospívající, kteří sledují své vrstevníky a tzv. influencery. Televize se snaží získat diváky napříč generacemi.

The Final Table (Reality-TV, USA, 2018)

The Final Table je americká kuchařská soutěž na pokračování, která už sice byla ukončena, aby ji nahradily další soutěže, přesto je to stále zajímavá podívaná hlavně pro diváky, kteří jsou gurmáni a rádi dobré jídlo nejen konzumují, ale také se dívají na to, jak se připravuje. Soutěž měl pod záštitou kuchař Andrew Knowlton a byla natočena v Los Angeles v Kalifornii přímo pro Netflix.

Kuchařská show představuje dvanáct mezinárodních týmů složených ze dvou profesionálních kuchařů, z nichž každý tým soutěží o vytvoření jídel podle země vybrané pro každou epizodu.  První kolo je posuzováno tříčlennou porotou – potravinovým kritikem a dvěma významnými občany, kteří zastupují zemi, jejíž jídlo se v dané epizodě připravuje. Tak mohou nejlépe posoudit, jak soutěžící jídlo původem z jejich země zvládli uvařit. Mezi vařením si divák ještě prohlíží reportáže věnované jednotlivým soutěžícím.  

Druhé kolo se potom točí kolem zvolené přísady a dochází k vyřazování soutěžících.

Ve finále se vrací devět renomovaných kuchařských porotců z každé epizody a jsou uvedeni u The Final Table. Poslední dva soutěžící týmy kuchařů se rozdělí a soutěží jako jednotlivci. Každý ze čtyř soutěžících musí připravit charakteristický pokrm, který ho definuje jako šéfkuchaře a tento pokrm by měl být nějakým způsobem výjimečný.

Kdo vyhraje v divočině (Velká Británie, 2020)

Reality show Win the Wilderness: Alaska byla skvělým nápadem, který ale nedopadl úplně podle představ. Původně mělo 6 soutěžních párů soutěžit o přízeň majitelů žijících na samotě uprostřed Aljašky. Postarší lidé už začali pociťovat nevýhody života v izolaci od ostatního světa. Usedlost, kterou nazvali Ose Mountain, se nachází v blízkosti NP Denali na Aljašce. Je přístupná pouze letadlem na vlastní malé letiště a sjízdná cesta je vzdálená asi 160 km.

Vypadalo to tedy docela rozumně, pokud postarší manželé hledali své nástupce, které by si na základě reality show zvolili. Během celého průběhu show si diváci pochvalovali, jak je úžasné, že do soutěže byli vybráni obyčejní lidé, žádná přehlídka „podivných existencí“, které vídáme v podobných projektech. Diváci také ocenili slušný způsob, jakým se soutěžící prezentovali a ocenili i to, že nikdo nezkoušel žádné podrazy, manipulaci a pletichaření. Vítězný pár nakonec tedy měl dostat svou nemovitost.

Diváci se samozřejmě zabývali i nadále osudem účastníků reality show, a tak se brzy zjistilo, že původní majitelka se podrobila operaci srdce a krátce po ukončení soutěže zemřela. Údajně si její manžel našel novou ženu (není známo, jak to dokázal!) a rozhodl se, že zůstane v domě žít.

Přesto byla reality show příjemnou podívanou plnou nádherných záběrů z drsné a zatím nedotknuté aljašské krajiny.

Manželství po indicku (USA / Indie, 2020)

Reality show Manželství po indicku dává divákům nahlédnout do jiné kultury a možnost poznat nové tradice a zvyky. Představí se v ní 7 mladých lidí, kteří jsou z nějakého důvodu motivovaní ke hledání partnera. Někdy se snaží vyhovět přání rodičů, jindy prostě podlehnou tlaku okolí anebo už mají dost samoty.

Jde o pestrou skupinu lidí, takže někdo je sympatický už na první pohled a na někoho si diváci musí zvyknout. Podle indického zvyku je do namlouvání zapojená i dohazovačka. To je poměrně zajímavý prvek celé show.   

 

Zdroj: