V úterní Ulici seřve Soňa ve škole úplně každého, včetně ředitelky a svého milého Prokopa

V úterní Ulici seřve Soňa ve škole úplně každého, včetně ředitelky a svého milého Prokopa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V úterní Ulici nebude nouze o konfliktní situace, částečně kvůli problému v salonu, se kterým se potýká Gábina, ale hlavně zásluhou rozzuřené Soni. Ta si frustraci z nezvladatelného syna vybije na nenáviděné Magdě, na Ireně a překvapivě i na Prokopovi, jenž v ní navíc vzbudí žárlivost.

Soudce hází Gábině záchranné lano a Jirkovi se to nezdá

Gábina bude v úterý pořádně nervózní kvůli zákazníku Kratochvílovi, jenž si u ní objednal velkou a speciální zakázku firemních oděvů, ale kvůli finanční tísni ji teď odmítá zaplatit. Jedná se přitom o něco tak specifického, že to salon těžko prodá jinému zájemci. Gábina by se na celou záležitost mohla vykašlat, jenže pak by přišla o 30 000 Kč, což si nemůže dovolit. Na druhou stranu nemá ráda konflikty a určitě by se s pánem nechtěla tahat po soudech. To Jirka označuje za krajní řešení. Nic jiného však Gábině nezbude, pokud dlužník nepřistoupí na dohodu.

Kratochvílova odpověď bude bohužel velmi stručná, nabídku paní Pumrové na odložení platby odmítne a prohlásí, že vyplacená záloha je dostatečnou kompenzací za vzniklou škodu. Co má teď Gábina dělat? Měla by ho skutečně dávat k soudu a utrácet peníze za právníka, když výsledek je nejistý? Možná ale Kratochvíl spoléhá právě na to, že se jí do žaloby nebude chtít. Jeho záloha ve skutečnosti pokryla sotva nákup látek.

Když už si Gábina opravdu nebude vědět rady, na scénu vstoupí soudce Herman, jenž se zastaví v salonu a vyslechne si, co ji trápí. Dobře formulovaný dopis od právníka podle něj často stačí k tomu, aby se prolomily ledy. Dlužník se lekne a přestane se vytáčet. Čirou náhodou se má zrovna s jedním špičkovým právníkem sejít a mohl by Gábině zajistit potřebnou pomoc. Přijme ale ona tak vstřícné gesto? Jak na otcovu přílišnou ochotu zareaguje Jirka?

Soňa osočí Magdu z toho, že se jí mstí přes syna

Jak Erik slíbil, tak udělá – v úterý brzy ráno se dostaví k Magdě do kabinetu, dokonale vybavený čisticími prostředky, které zdolají i jeho odolný fix. Společně se vydají k počmáraným dveřím a Magda dohlédne na to, aby je mladík dokonale vyleštil. Pobízet ho ale ani nemusí, on sám je až překvapivě pečlivý a snaživý.

Náhle se objeví paní ředitelka Landová a pochopitelně ji udiví pohled na studenta drhnoucího dveře, které evidentně sám záměrně zamazal. Magda mu však slíbila, že z toho nebude mít žádné problémy, a sama je rovněž odhodlaná slovo dodržet. Irena se do jejich dohod plést nebude. Ostatně vidí už jen čisté dveře, což je pro ni hlavní. Podotkne ovšem, že příště by trest nemusel být tak přívětivý.

Do rozhovoru zazvoní telefon. Ireně zavolá rozrušená Soňa v domnění, že jí syn utekl z domova. Nezvedá mobil a vůbec se ji neobtěžoval informovat o tom, že do školy vyrazí dřív. Už kvůli tomu byla Soňa značně podrážděná, ale když se navíc dozví, že Magda pověřila jejího synáčka drhnutím nějakých dveří, teprve jí bouchnou saze, dokonce přímo před Irenou. Třebaže paní ředitelku ujistí, že si o celé věci promluví s Magdou v klidu, nastoupí na ni rozhořčená a plná nespravedlivých obvinění. Zlost si posléze vybije i na Prokopovi.

Zdroj článku:
  • Autorský text