Dnes v Ulici: Ája utěšuje žárlivou Vendulu a Magda marně domlouvá Kalinovi

Dnes v Ulici: Ája utěšuje žárlivou Vendulu a Magda marně domlouvá Kalinovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vendula se bojí, že jí manžel uteče za krásnou kuchařkou. Naštěstí má po ruce Áju, která si ví rady. Magda dělá, co může, aby kolegu Kalinu přiměla vidět věci střízlivýma očima a přiznat, že studenti mají s fyzikou problém kvůli němu. Snazší by ale bylo bojovat s větrnými mlýny.

Vykutálená Ája dá Vendule nezvyklou radu

Ája zkušeně zhodnotí stav věcí a potvrdí Vendule, že Martina se Pavlovi líbí. Komu by se také nelíbila, vždyť je nádherná. Není ale třeba se zneklidňovat. Bude to určitě jen nevinné okouzlení, které zase brzy přejde. Mário ostatně také své snoubence sám od sebe řekl, že je mu Martina sympatická.

Radostí z toho Ája zrovna neskáče, ale už se poučila z někdejší podobné situace se Sárou. Naučila se zbytečně nepanikařit a nedělat dusno. Vendule poradí, aby zkusila být nad věcí, ale to se samozřejmě snáze řekne, než udělá.

Alespoň že Máriovi a Áje to spolu klape.
Alespoň že Máriovi a Áje to spolu klape. | Zdroj: TV Nova

Dokonce i Vilma s Lumírem si všimnou, že Vendy není ve své kůži. Táta se s ní pokusí promluvit, chce jí nabídnout pomoc, ale dcera odmítne. Připustí, že sice má jisté starosti, ale neprozradí nic bližšího. Jen prohlásí, že si to musí vyřešit sama.

Vendula se celý den trápí a Ája jí nakonec rozverně navrhne, aby Pavlíkovi oplatila stejnou mincí, tedy aby se také do někoho zakoukala. Čistě platonicky. Vendulce hned vyvstane na mysli mladý a pohledný Jirka Hložánek.

Studenti mají z Kaliny vítr. On tomu říká respekt

Magda se znovu pokusí navázat s Kalinou řeč ohledně jeho přístupu k výuce. Zahraje si s ním šachy ve snaze uvolnit napětí a mezitím ho přesvědčuje, že problém s nepochopením náročné fyzikální látky asi nebude na straně dětí. Oznámí mu, že studenti se všechno doučují z jiné učebnice, protože jeho metodám nerozumějí.

Z pohledu Kaliny je ale zcela v pořádku, že se dovzdělávají z dalšího zdroje. To rozhodně ještě neznamená, že by jim neposkytoval řádné vzdělání. Žáci jsou podle něj zkrátka líní se v hodinách učit. Snad už v dnešní době ani nevědí, jak by se vlastně učit měli. Přesto se jejich prospěch v poslední době zlepšil. Magda věří, že je to právě díky přehledné učebnici fyziky a také zásluhou jejího doučování. Podle ní se studenti profesora Kaliny bojí. On to však nenazývá strachem, nýbrž respektem. Evidentně nikdy nepřizná, že by se mohl mýlit.

Zdroj článku:
  • Autorský text