Zlatá labuť: Zlomená srdce, Irena klečící před Gruberem a nevybuchlá bomba

Zlatá labuť: Zlomená srdce, Irena klečící před Gruberem a nevybuchlá bomba
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sourozenci debatují o tom, jak velký problém pro ně Toni představuje. Petr je ujišťuje, že Toni nic zásadního neví. Irena už plánuje dopředu a seznámila se s možným nástupcem Grubera. Přijde jí ostrý, ale v rámci možností spravedlivý.

Irena se vysmívá Toni, že nikdy tak velký podnik nevedla, a hlavně stavbu elektráren určitě nezvládne. Petr a Toni nevynechají ani jednu příležitost, aby si nevjeli do vlasů. Až trochu moc okatě předvádí před Gruberem divadlo, ale on se tváří, že jim to věří. Jenže Gruber není hlupák a do hlavy mu nikdo nevidí. Toni se však snaží, aby její zhrzenost byla opravdová. Do svého běsnění zatáhla i Báru, které se vysmála, že Petr jí stejně opustí, jako to už udělal, protože nic jiného ani neumí.

Gruber s manželkou
Gruber s manželkou | Zdroj: TV Nova

Starý Kučera konečně pochopil, co mají jeho děti v plánu a zhrozil se. Nechce je ztratit, ale také je mu jasné, že jim to asi nerozmluví. I Bára tuší, že se něco děje.

Sourozencům pomáhá Mach. Ten ještě stihl kontaktovat Vágnera, než ho Němci převezli do Berlína a má pro Petra bombu. Irena trvala na tom, že tašky Gruberovi vymění ona. Otec má pravdu. Zbytečně Grubera provokovala a jen tím urychlila chod věcí.

Dárek z lásky

Praktická Irena ví, že podstupuje riziko a nemusí to dopadnout dobře. Ještě jednu věc musí udělat. Rozloučit se s Alenou.

Jakub, který musí manželku Alenu nechávat na noc v podnájmu a jezdit domů, už je netrpělivý a chce s Alenou žít. Hledání vhodného bydlení není snadné a Aleně se vlastně ani nechce z místa, kde se cítí dobře. Jenže musí vyhovět Jakubovi.

Ten není moc nadšený, když u dveří zaklepe Irena. Dokonce ani nechce byt, který jim Irena chce dát. Alena se tentokrát Jakubem odradit nenechá. Je to dar z lásky a ten neodmítne. Navíc, i ona cítí, že Irena má něco v plánu a její návštěva jí přišla jako rozloučení. Bohužel, Jakub je nenechá ani chvilku o samotě, takže se nic nedozví.

Bára, která byla během Ireniny návštěvy také v bytě, se rozhodla jít za Petrem a zeptat se ho, co to plánují. Moc se toho nedozvěděla, jen ještě víc naštvala Toni, která je slyšela.

Dita si rozhodně nechce válkou zkazit zábavný vztah s Lukášem a všechny události bere s nadhledem. Nijak se nevyplašila, když se na rande v kavárně objevila Irena. Ta se však chtěla jen opít a nechtělo se jí řešit, že o kus dál je její manžel s milenkou. Nakonec, byl s ní poslední tři noci, tak co by na tom mohla změnit.

Dita po chvíli odešla a Lukáš si sedl k Ireně. Poněkud odevzdaná manželka ho trochu zaskočila. I on na ní poznal, že je něco jinak. Ujistila ho, že se už rozhodla a nemá smysl jí to vymlouvat.

Plán

Petr sehnal Gruberův rozpis schůzek a na jeho návštěvu v Labuti se sourozenci připravili. Irena musela svou roli opravdu prožít, byla ochotná si před Gruberem i kleknout na kolena, jen aby měla příležitost mu místo jeho tašky, kde si odnášel její dokumenty o tom, že Gruberová nemá doložený čistý původ, vyměnit stejnou tašku s bombou.

V okamžiku, kdy si Gruber odskočil, tašky vyměnila. Jenže v ten moment přišla Toni a viděla dvě tašky. Irena byla nakonec zaskočená, když Toni nechala na tom správném místě tašku s bombou. Na nějaké vysvětlování nebyl čas. Gruber se vrátil a ve společnosti Toni s taškou mířil za manželkou a potom z obchodu.

Irena, celá strnulá, se vrátila za bratry, aby jim řekla, že Toni nejspíš vše Gruberovi řekne. Jaké bylo její překvapení, když jí Petr prozradil, že Toni hraje v jejich týmu, jen se to trochu zkomplikovala, když zjistila, že si vybral Báru.

Něco neklaplo

Gruber sice odjel s taškou, ale očekávaný výbuch nepřišel. Na to, co přesně se přihodilo, si musíme týden počkat. Nebude to nic dobrého.

Zdroje článku: