Hořký svět s novými příběhy se v letním programu neztratí

Hořký svět s novými příběhy se v letním programu neztratí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
První série seriálu sice velké nadšení nevzbudila, ale nakonec si Hořký svět své diváky našel. Vzhledem k situaci, kdy jsme se od této komerční televize v poslední době žádných dechberoucích seriálů nedočkali, v létě, kdy se vrací stokrát reprízované projekty, bude sládek Bořek za hvězdu sledovanosti.

Už 3. června se diváci vrátí do rodinného pivovaru Sázava, který měl namále, ale nakonec přežil. Prodej byl zažehnán a krok za krokem našel se svým pivem cestu do místních hospod i do obchodů. Některé scény ohledně výroby a prodeje byly sice tak odfláknuté, že pivaři u obrazovek zaplakali, ale je jasné, že seriál má být hlavně o rodinných vztazích a produkce se moc nestarala o to, aby byl děj věrohodný i jako celek.

Zdroj: FTV Prima

Na diváky v druhé sérii čeká 8 epizod a pivovar by měl být konečně výdělečný, se zaběhlou výrobou a se sortimentem, který si do výroby prosadily ženy.

Nově se objeví jedna zajímavá postava, kterou diváci rozhodně nepřehlédnou. Jde o Janu Nagyovou, která točila teprve svůj druhý seriál, ale ten první, který byl pro děti, si určitě řada diváků vybaví, stejně jako milou a poctivou Arabelu, která se rozhodla žít ve světě lidí.  

Na scénu se vrací i největší tahoun seriálu – sládek Bořek v podání Bolka Polívky. Jen je škoda, že si v seriálu nezahrál se svým skutečným synem. Mladé muže spojené s pivovarnickým světem si opět zahrají Jakub Štáfek jako Michal a Štěpán v podání Matouše Rumla.

Bořek pochopil, že svou náklonnost k alkoholu musí opět řešit a po pobytu v protialkoholní léčebně se vrací domů, kde se sbližuje s Marii (Eva Holubová), matkou Michala a Štěpána. Možná se vrátí i na své staré místo sládka, které po něm převzala talentovaná dcera Tereza (Barbora Černá).

Michal sice z rodinného pivovaru zběhl ke konkurenci, protože se cítil nedoceněný, ale staré spory jsou zapomenuté a bratří prožívají klidné mírové období.

Poklidné vody zaběhlé rutiny v životech pivovarníků se mají však brzy změnit. A příčinou bude právě matka Terezy a bývalá manželka Bořka, se kterou se potkají na pivním festivalu. To, že se Jana a Bořek před lety rozvedli, neznamená, že jejich vztah skončil. Tak to alespoň vnímá Marie.

V pivovaru je najednou až moc živo a bývalá paní sládková rozhodně nehodlá přijmout zažitý řád. Je jí všude plno a pro Marii i Bořka to nevěstí nic dobrého.

Jana Nagyová je z role nadšená:

 Nabídka na natáčení seriálu Hořký svět pro mě byla velkým překvapením a radostí. Seriál jsem tady netočila snad čtyřicet let. Arabela vznikala v roce 1980, ještě nějaké inscenace, televize… Ale žádný seriál. Pivo mám ráda, budu velmi úspěšná a angažovaná manažerka, která zároveň bojuje se svým zdravotním stavem. Velmi zajímavá role.

Tak budeme doufat, že alespoň část jejího nadšení budou sdílet i diváci.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text