Kvíz: Rodina nadšená do železnic - Dynastie Nováků nám ukazuje rodinu s různorodými problémy

Kvíz: Rodina nadšená do železnic - Dynastie Nováků nám ukazuje rodinu s různorodými problémy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý má své problémy. Rodina Novákova je ale tak trochu extrém. Není den, kdy by vše proběhlo hladce. Pojďme si zavzpomínat na Dynastii Nováků a na jejich příhody v našem kvízu.

Dynastie Nováků nás zaujala především absurdním množstvím problémů, které trápí jednotlivé členy, ale také plejádou podrazů a údajných mimomanželských aférek. Je to úsměvné, když víme, že se to děje v seriálu a nikoli ve skutečném světě. Pojďme si v rychlosti znovu představit jednotlivé členy této nevšední rodiny. Otec Maxmilián je přímo milovník železnic. Lze říci, že je má mnohem raději než zbytek rodiny. Dokonce vlastní železniční model nemalých rozměrů. Můžete však namítat, že je to dědeček, nikoli otec. Má jednoho syna, který je již také otcem, a proto jsou správně obě varianty, otec i dědeček.

Jeho syn, který se jmenuje Jan, má sám tři děti, dva syny a jednu dceru. Mimoto ještě vede brigádu zaměřenou na elektrifikaci. A to by chybělo, aby jeho tři děti neměly své vlastní zapeklité životy. Dcera Lída rozhodně nedělá své rodině ostudu, co se týče zaměstnání, a pracuje jako výpravčí. Provdala se za vedoucího konzumu, který se jmenuje Emil Kučera. Sotva seriál začne, už se rozvádějí. Její bratr Pepa, který je starší z obou bratrů, je zaměstnán v autoservisu na pozici mistr.

Co se týče nejmladšího Janova potomka, Martina, ten zrovna odmaturoval. Navíc na průmyslové škole železniční. Člověk by tedy řekl, že jsou to obyčejní fanoušci jednoho řemesla, které se s velkými odchylkami předává z generace na generaci. Jenže ne. Hned na začátku začíná být příběh pěkně zamotaný. Jan, otec tří dětí, slaví padesáté narozeniny. Ty jsou spojeny s předáním státního vyznamenání. Lída se na oslavě nezdrží – jde vyzvednout svého manžela z práce, přestože jí nedal peníze na nový kožich. Tam se opravdu setkají, jenže Emil zrovna své kolegyni půjčuje peníze. Zcela správně, na ten samý předmět, který chtěla Lída. Lída se tedy naštvala a v šoku se vrátila na oslavu narozenin. Když dorazila z oslavy domů, spatřila tam nejen svého manžela, ale také onu kolegyni. Odstěhovala se opět k tátovi, jenže domov jí začínal být malý.

Každá postava má nejen svou práci, ale také své koníčky a životní cíle. Příběh je opravdu propracovaný a zamotaný. Vrhněte se na náš kvíz o seriálu Dynastie Nováků a zjistěte, co všechno si pamatujete. Otázky mohou být zaměřeny na zájmy jednotlivých členů, zápletek a mohou být i spojeny s osobnostmi jednotlivých postav. A protože jste šikovní, trochu vám to ztížíme a zamlčíme vám, v kterém díle seriálu naleznete správnou odpověď.

Jakmile jsme zhlédli všechny díly, řekli jsme si: „Uf, je to pryč.“ Avšak ne v negativním slova smyslu. Spíše jsme byli rádi, že všechny problémy rodiny zmizely a nastal všemi tolik vymodlený mír. Když jsme si uvědomili, že další díl už nebude, spousta z nás posmutněla. Ale je dobře, že to nepokračovalo. Příběh byl totiž ucelený a měl skončit posledním dílem. Potenciální pokračování by seriál zřejmě úplně zkazila.

Zdroje článku: