Ze slovenského seriálu Dunaj, k vašim službám si padesátnice Monika Hilmerová už potřetí odskočila na Vysočinu

Ze slovenského seriálu Dunaj, k vašim službám si padesátnice Monika Hilmerová už potřetí odskočila na Vysočinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál, který je obdobou české Zlaté labutě, si u našich východních sousedů vede tak dobře, že už má šest sérií. Vilma Rusnáková v podání Moniky Hilmerové je přísná, ale spravedlivá šéfová oddělení v obchodním domě, která se o své prodavačky stará nad rámec svých povinností.

A stejně pohodovou šéfovou Monika Hilmerová ztvárňuje i českém kriminálním seriálu Odznak Vysočina. Na rozdíl od většiny seriálových šéfů je klidná a mírná, ale i důsledná a spravedlivá. Nic neláme přes koleno a svým podřízeným věří.

Co o natáčení prozradila představitelka seriálové Dany Skálové

Na Vysočinu jste se s kolegy vrátila již potřetí. Jak jste se těšila?

Odznak Vysočina mi dělá velkou radost a těší mě i samotné natáčení, protože jsou tu lidé, které mám ráda. A myslím, že jsme si jako tým detektivů skvěle sedli. Kromě toho mám i velkou radost z toho, jakou měla druhá řada sledovanost. I díky tomu můžeme nyní natáčet třetí sérii.

Na natáčení se potkáváte opět po roce. Byla jste ale v kontaktu s ostatními kolegy i v mezidobí?

I v době, kdy se nenatáčí, jsme více méně v kontaktu, dokonce se někteří občas vídáme, například na divadelních představeních. Martina Jindrová za mnou zajela na Slovensko a podívala se na moje představení ve Slovenském národním divadle, kde mám angažmá, já jsem zase třeba byla na představení Martina Hofmanna, když hostoval v Bratislavě, nebo na představení v Divadle v Celetné. Občas si vzájemně někteří napíšeme, což je moc fajn. Mám je všechny moc ráda.

Co na vaši postavu Dany Skálové čeká ve třetí sérii?

Tak zase to budou nějaké vraždy. Vůbec netuším, proč se tu na Vysočině tolik vraždí a my kvůli tomu sem pak musíme každý rok jezdit natáčet. (smích) Ale vážně, diváci se mohou těšit na nové zajímavé případy, a kromě toho se budou rozvíjet i mezilidské vztahy našich postav.

A jak se vám osobně líbí na Vysočině? Už jste během natáčení jistě navštívili hodně míst.

Vysočinu jsem si moc oblíbila a ráda se na ni vracím. Určitě si dokážu představit, že bych sem zajela na dovolenou.

Máte nějaké oblíbené místo?

Krásných míst je tu spousta, Vysočina je opravdu nádherná, takže je těžké si vybrat. Spoustu z nich diváci uvidí i v našem seriálu. Příroda je tu opravdu kouzelná. Nejvíc mi přirostla k srdci Ledeč a její okolí, kde natáčíme.

A jak se vám vždy po roce daří vrátit do role Dany Skálové? Musíte si ji oživit, nebo ji už máte automaticky v sobě?

Už je to automatické. Postavu vždy hledám dříve, než začnu natáčet. A ve chvíli, kdy se točí, tak toho člověka již v sobě mám. A v dalších řadách se k němu jen vracím, nezapomenu ho. Je to jak s jízdou na kole.

A jste si již jistější při hraní v češtině? Je to už také automatické naskočení?

To bych se neodvážila říct, mám velký respekt při hraní v jakémkoli cizím jazyce. Stále se na to připravuji. Na začátku první série jsem měla dokonce jazykovou koučku, nyní se již připravuji sama, ale stále se případně ptám kolegů nebo poslouchám mluvenou češtinu kolem sebe, abych chytila správnou výslovnost. V češtině je taky velký rozdíl mezi psaným a mluveným jazykem, takže na tom chci stále pracovat.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text