Středa v Ulici: Vilma nechce být na obtíž, Bára se vyspí s Brunem a Vítek s Milošem zjistí, jak je Dušek napálil

Středa v Ulici: Vilma nechce být na obtíž, Bára se vyspí s Brunem a Vítek s Milošem zjistí, jak je Dušek napálil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilma připraví rodině nepříjemné překvapení, když před návratem domů upřednostní pobyt ve špitále. Iva s Robertem to v noci roztočí, v důsledku čehož výrazně vzroste Vítkova žárlivost. On a Miloš se navíc dozvědí, jak s nimi Dušek nedávno vyběhl. Bára vystrnadí bráchu z bytu a pozve si Bruna.

Vilma trvá na tom, že zůstane v nemocnici

Vendula se zastaví za babičkou, ale v nemocnici na ni čeká šok, když zjistí, že se Vilma nechala přeložit na oddělení následné péče. Copak si myslí, že se o ni rodina nedokáže postarat v pohodlí domova? Nejhorší na tom je, že Vilma jí začne všechny argumenty klidně a rozumně vyvracet, přesvědčená, že v nemocnici má nejlepší možnou péči. Vnučka, která vede bistro a vychovává malou dcerku, by si sotva našla čas, aby se ještě starala o babičku. Stejně tak Lumír má dost práce na radnici a s výchovou Lexíka. Nemůžou si přece vzít na hrb lazara, jenž si sám nedojde ani na toaletu.

Lumír by samozřejmě chtěl mít mámu doma.
Lumír by samozřejmě chtěl mít mámu doma. | Zdroj: TV Nova

Když to všechno Vendula později přeloží tátovi, Lumír se rozčílí. Opravdu Vilma věří, že by se o ni nedokázali postarat? Bojí se, že by je obtěžovala? Tak či onak, tentokrát to podle ní rozhodně nebude! Lumír už se hodlá postarat o to, aby měl mámu zase doma. Podaří se mu ji přesvědčit?

Iva se s Duškem spolčila proti vlastnímu muži

Po oslavě, která byla zřejmě veselejší, než by si Vítek přál, doprovodí Dušek Ivu až k domovním dveřím. Následujícího dne budou oba flamendři pochopitelně unavení, Dušek se částečně i kvůli tomu opozdí na schůzku s Vítkem a Milošem. Proto ostatně dojde řeč na dřívější příhodu, kdy to naopak vypadalo, že Dušek může pít, co hrdlo ráčí, aniž by to na něj jakkoli zapůsobilo, zatímco Miloš a Vítek se příšerně opili.

Má Vítek důvod žárlit?
Má Vítek důvod žárlit? | Zdroj: TV Nova

Dušek teď ale přizná překvapivou pravdu – tehdy je trochu obelstil, nenápadně naléval panáky jinam a spíše je podstrkoval jim. Když tohle Miloš s Vítkem zjistí, samozřejmě si začnou připadat jako úplní hlupáci, tím spíš, že Iva o Duškově lsti věděla a nic jim neřekla. Zejména Miloše to hodně sebere. Nedokáže pochopit, že Vítkova manželka drží basu s Duškem, místo aby stála na jejich straně.

Vítek se kupodivu Roberta zastane a uzná, že si od něj takovou potupu zasloužili, protože koneckonců, to oni chtěli původně opít jeho. Vymstilo se jim to a byli po zásluze potrestáni. Je ovšem pravda, že Iva jim mohla povědět, že o tom celou dobu ví.

Vzápětí ji Vítek nachytá, jak na lavičce před domem s Duškem kouří, a ten nečekaný pohled mu docela hne žlučí.

Zamilovaní Bára a Bruno si přijdou na své

Bára potřebuje volný byt a mladší bratr Michal jí naštěstí vyjde vstříc, ačkoli se to neobejde bez pobavených poznámek. Dívka si připraví romantickou atmosféru, rozmístí po pokoji svíčky a světélka a pozve překvapeného Bruna dál. Prostor a čas je naprosto ideální k tomu, aby společně podnikli onen důležitý další krok ve vztahu. Bruno se však zdráhá s ohledem na Bářiny špatné zkušenosti z dřívějška. Nerad by na ni spěchal nebo udělal něco, co by jí bylo nepříjemné, ovšem Bára je připravená a více než ochotná se s ním intimně sblížit. Prožijí spolu krásné odpoledne.

Zdroj článku:
  • Autorský text