Opravdová kuráž: Proč nesměla herečka Hailee Steinfeld natáčet v pozdních hodinách

Opravdová kuráž: Proč nesměla herečka Hailee Steinfeld natáčet v pozdních hodinách
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dcera farmáře Franka Rosse Mattie si po jeho smrti najme lovce hlav Roostera Cogburna, aby našel jeho vraha Toma Chaneyho a byl tak za otcovu vraždu postaven před soud. Mladá Mattie se po mnoha dohadech vydává na stopu vrahovi společně s Roosterem. Jenže netuší, jak moc může být cesta nebezpečná. Jediné, co ji dokáže povzbudit, je její odhodlání. Dokáže to?

V původním filmu si zahrála herecká esa

Film je remakem dřívějšího westernového snímku Maršál z roku 1969, kde si zahrál John Wayn, Robert Duvall a Dennis Hopper.

Zajímavost z natáčení

Zajímá vás, proč si postavy kolem noclehu omotaly lano? Je to mýtus, který vypráví, že přes lano vyrobené z koňských žíní se nedostanou hadi, a tudíž je spící člověk před nimi v bezpečí. Jestli je to pravda, to nikdo neví.

Kdo se ucházel o role ve filmu?

Michael Biehn měl velký zájem o roli Lucky Neda Peppera. Roli dostal Barry Pepper, paradoxně herec se stejným příjmením. Také o roli Mattie se ucházelo přes 15 tisíc mladých hereček. Všechny je porazila Hailee Steinfeld.

V jakých zemích se film natáčel?

Natáčení filmu probíhalo v Novém Mexiku, v Texasu, a také na Jamajce. Jakmile se ale natáčely zimní scény, tvůrci filmu museli najít takové území, kde se vyskytovalo větší množství sněhu – ideální místa byla v Novém Mexiku a také v Grangeri v Texasu, kde se stále vyskytují některé dochované stavby z občanské války.

Je naprosto běžné, že herci mají své osobní dabléry

Vzhledem k tomu, že herečka Hailee Steinfeld nebyla při natáčení plnoletá, nesměli s ní filmaři natáčet po půlnoci – tak praví americký zákon o práci mladistvých. Proto ji v některých scénách musela zastoupit její dablérka.

Dobrodružné westernové drama si můžete vychutnat 18.12. ve 21.50 hodin na televizi Prima MAX.