Příběhy hereckých hvězd, které se svými diváky prožily celý život

Příběhy hereckých hvězd, které se svými diváky prožily celý život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dětské herce máme moc rádi. Většinou z herectví „vyrostou“ a ztratí se nám z očí. Některé odradí ztráta soukromí a bulvár, jiní mají nezpochybnitelnou víru ve svůj talent a když se nedostanou na uměleckou školu, tak zklamání řeší změnou životní cesty.

Pár hercům se to ale podařilo a z dětských rolí přešli do opravdové herecké branže a jsou v ní dodnes.

 

Michal Suchánek (1965)

Michal, kterému přátelé neřeknou jinak než „Suchoň“ byl hodně roztomilé dítě a díky jeho výšce a dětskému výrazu vypadal dětsky ještě řadu let v dospělosti. Michal je synem bývalého velice uznávaného sportovního novináře, redaktora a moderátora Jaroslava Suchánka.

Svou premiéru před kamerou měl už v roce 1973, kdy mu bylo 8 let. Diváci stejně generaci si ho ale budou nejspíš pamatovat ze slovenského seriálu Spadla z nebe z roku 1978.  Už v té době totiž planetu Zemi navštěvovali mimozemšťané, a právě dětská parta na jednu mimozemskou dívku jménem Majka pocházející z Gurunu, narazila.

V roce 1982 se definitivně dostal do povědomí diváků, když si zahrál ušlápnutého Karla Máchu, co si na lyžařský výcvik vzal pyžamo po dědečkovi, v komedii Sněženky a Machři. Na rozdíl od role, během natáčení mimo dosah kamer se z tichého Karla stával divoký „Suchoň“ a celý štáb hodně potrápil. Měl už za sebou pár hereckých zkušenosti a byl ve věku, kdy mu patřil svět. Nebyl ale zrovna moc disciplinovaný, a tak nakonec byli všichni rádi, že si od něj odpočinou.

I přes léta vzdoru herec vystudoval konzervatoř, a kromě bohaté herecké kariéry je známý především jako komik a moderátor a spolu s Richardem Genzerem za sebou mají řadu úspěšných projektů.

Michal se oženil s tanečnicí a choreografkou Renatou Suchánkovou a mají spolu dvě děti. Dcera Berenika jde v otcových stopách.

Po otevření kin nás čeká překvapení, protože „Suchoň“ si loni zkusil zrežírovat svůj první film s názvem Večírek. Herecké obsazení je víc než slibné a mělo by jít o školní sraz po letech, kde se večírek trochu vymkne kontrole. Vzhledem k tomu, že si Michal psal i scénář a všichni známe jeho dost nekonvenční styl humoru, bude to nejspíš dost divoká filmová jízda.

 

Magdalena Reifová (1963)

Magda se poprvé objevila na obrazovkách v seriálu Kamarádi, který se točil v letech 1969 až 1973. Šlo o historicky úplně první seriál, který se točil o reálných dětských problémech té doby. Po dalším seriálu Jana EyrováMagdou Vančurovou, byla drobná dívenka s výraznýma očima doslova „na roztrhání“. Každý, kdo měl ve filmu dětskou roli, chtěl Magdu. Určitě si ji vybavíte v komediích Páni kluci, Ať žijí duchové, Jak se točí Rozmarýny, Leť ptáku, leť, Indiáni z Větrova, seriál Tajemství proutěného košíku. Studium na konzervatoři byla tedy naprosto přirozená volba.

Úspěšnou divadelní a hereckou kariéru dost rázně přerušila sama Magda, protože se rozhodla pro rodinu a pořídila si hned tři děti, které ji dlouho návrat k profesi neumožnily a natáčela pouze velice omezeně. Nakonec se vrátila k divadlu a začala se po bohatých zkušenostech s dětmi věnovat především tvorbě pro ně. Začala moderovat v rádiu a dělat dětské pořady v televizi. Výraznější herecké role už nepřišly.

Herečka měla dlouhé roky zdravotní potíže neznámého původu, vyčerpání přičítala dětem a práci a asi 10 let nevěděla, co jí je. Když šla na předoperační vyšetření před jednoduchou operací, lékaři zjistili, že má nemocné srdce, a dokonce měla za sebou už pár lehčích infarktů, které prostě přešla v domnění, že jde o běžnou únavu. Poté, co dostala kardiostimulátor, se její stav zlepšil a rozdává úsměvy.