Ano, šéfe: Nádražní hospoda se v péči šéfa musela potýkat hlavně s personálem
Reakce k článku
Podělte se o svou reakciKdo se do ní pustil? Marta Virágová
Je to malá hospůdka, kde vaříme lidově a jednoduše, českou klasiku. Měla jsem problém, hledala jsem kuchaře, navíc jsem v červených číslech, a jestli se to nezlepší, budu muset skončit.
Jak rychle hospodu šéf našel? Jeho první slova byla:
Tady to vypadá slibně.
Tím však chvála končila. Zdeněk si dal od každého jídla z nabídky porci.
Mezitím v kuchyni padlo:
Já se bojím jako sviňa.
V kuchyni vzniká chaos. Jak tohle dopadne?
Tomu sýru se uvnitř strouhanky nelíbí, utíká na všechny strany…,
podotkl nad talířem šéf. Maso v polévce vypadalo nevábně, gulášovka byla bez chuti, vodová…
Nikdo nečeká v nádražce zázraky, když je ale i polévka blbá, je to znamení. Navíc porce jsou malé, ve výpečkách je hodně sádla. Čevabčiči suché jak troud, ale dejme tomu, brambory bez chuti. Kuchařsky je to zoufalé, nic se tu neděje, proč bys to měl jíst, tyhle věci?
Tak komentoval Zdeněk ochutnávku.
Co na to provozovatelka Marta
Je to dost špatný, řeknu vám konkrétně v čem.
Po debatě o jídle měl Zdeněk o provozovatelce i hygieně jasno.
Vaše kuchyně nestojí za nic, budeme na tom muset zapracovat.
Zdeněk měl jasno. Marta taky.
Šéf řekl holej fakt.
Zátěžák a osobnost Iris
Druhý den v Bruntále byl akční. Tým zažil zátěžový test, ale předtím se šéf musel vypořádat s Iris.
Co kecáš,
vmetla Iris do obličeje šéfovi, když jí oznamuje, že obědy navařené nejsou.
My jsme se začali učit vařit v okamžiku, kdy je hospoda plná lidí. To je dobrý. A tobě Iris, dám jednu radu, Ne@@r mě.
Kuchyně byla jeden velký chaos. Nikdo evidentně neměl představu, co dělat. A proto se nic nedařilo. Jak se k tomu Zdeněk postavil, aby se v kuchyni neplýtvalo penězi, nervy a časem?
Základem je příprava, vyfutrovat všechno.
To je nejdůležitější Zdeňkovo sdělení. K tomu Iris řekla, že odchází, a u stolu se pohádala se šéfkou. Iris se přiznala, že už jedná o místě jinde.
Jak tohle dopadlo? Postavil šéf tuhle restauraci na nohy?
Jaké rady před odjezdem týmu Zdeněk dal a kolik toho i nadále personál dodržuje? Zdeněk jim vysvětlil, jak vařit, a hlavně co, v jakém pořádku a jak efektivně.
Když tu budu mít na tabuli ledvinky s rýží, tak si je objednám, je to klasika, pro ně je to dětství, kdy masa moc nebylo, dršťky jsou také skvělá věc. Na ně přijedu i z Prahy.
Jídlo musí být tak dobré, že vám ujede vlak,
vysvětluje, jak kvalitní jídlo by v hospodě na nádraží měli podávat. Dámy z provozu ochutnaly a fakt jim chutnalo.
Ochutnávka se zvrhla v nechutnou žranici,
glosoval šéf.
Došlo i na křik.
Přestaňte se dohadovat, fakt mě štvete, vždyť jste jako děti v mateřské škole,
naštval se v jednu chvíli šéf.
A po čase
Bruntál mám za sebou, bylo to výživné. Při představě, že se sem musím vrátit, se mi dělá mdlo…,
jsou šéfova poslední slova před odjezdem.
A je tady kontrola, kterou si Zdeněk nikdy nenechá vzít. Jak si vzali k srdci šéfovy tipy v Bruntále?
Děkuju za rady, za to, že jste byl ráznej. Mám nový tým, snad už to jde lepším směrem,
vítá Marta Zdeňka. Ten zjišťuje, že Iris odešla.
To, co jsem tu viděl, mě nepřesvědčilo. Marto, vy máte v řízení podniku guláš. To na hvězdu není. Dejte si to tu do pořádku. A těšilo mě.
Jak na celé natáčení vzpomíná Marta?
Dneska už máme nový tým, v době natáčení to nebylo úplně stabilní. Myslím, že nyní by výsledek byl lepší.
A dodává:
Za návštěvu pana Pohlreicha jsem vděčná, naučil mě, jak si nenechat zaměstnance do všeho kecat, je dobré, aby na pracovišti bylo jasně dané, kdo je šéf.
Jak to vypadá s jejím snem vlastnit restauraci i penzion?
Svých snů se nevzdávám, takže o penzionu s restaurací stále sním. V okamžiku, kdy bude vše fungovat, pozvu také Zdeňka a tím se to celé uzavře.
A jak to v Bruntále vypadá dnes
Restaurace Nádražka nabízí stále tradiční českou kuchyni. Marta Virágová musela čelit nejen drsné kritice od Zdeňka Pohlreicha, ale i sporům se svou servírkou Iris. Iris se sice na place uměla ohánět, kamerám ale neunikly napjaté vztahy, které panovaly mezi ní a paní vedoucí.
Přemýšlím, jak to komentovat, jsou situace, kdy prostě člověk reaguje v určité chvíli nějak, protože je to vyhrocené, je ve stresu. Mně bylo řečeno, že Iris o mně nemluvila hezky, a je pravda, že to slyším stále,
řekla Marta v rozhovoru pro eXtra.cz.
Iris odešla a zase se vrátila.
My jsme spolu měly velice přátelské vztahy. Ona chodila ke mně, já k ní. Hlídala mi dítě, vychovávala ho, naučila ho všechny možné neřesti,
řekla Marta, která tak komentovala odchod Iris hned po natáčení.
Alkohol v kuchyni
Pavel luxusně vaří, jen zrovna neměl svůj den. Obecně je asi v té kuchyni víc alkoholu, protože ho máte pořád po ruce, že jo. Trochu si přihnul. Bohužel je to jeho nešvar, ten alkohol,
řekla majitelka hospody.
Od té doby také hledá spolehlivého kuchaře, což je v dnešní době skoro nemožná mise.
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci