Nejmenší herci Hollywoodu. Komu příroda nenadělila zrovna urostlou postavu

Nejmenší herci Hollywoodu. Komu příroda nenadělila zrovna urostlou postavu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velkého herce rozhodně nedělá výška tělesná. Na filmovém plátně prakticky každý může vypadat jako pořádně urostlý hrdina. Kde příroda nenadělila kýžené centimetry, vyvažuje to často charisma a talent. Kdo v Hollywoodu moc nenarostl?

Elijah Wood

Pouhých 168 cm (některé zdroje uvádějí dokonce 165 cm) výšky rozhodně není překážkou na cestě za slávou. To potvrzuje i hvězda kultovní trilogie Pán prstenů.

Představitel Froda Pytlíka si nenechal fenomenálním úspěchem příliš zamotat hlavu. Po své nejslavnější roli tak bral především účinkování v nízkorozpočtových nezávislých snímcích. K jeho nejznámějším rolím patří například Patrick ve filmu Věčný svit neposkvrněné mysli.

Danny DeVito

Danny DeVito se řadí k nejmenším hollywoodským hercům. Měří pouze 147 cm. Svým kolegyním na červeném koberci tak povětšinou hledí na hrudník.

Charisma má tento americký herec a producent však na rozdávání. Zúročit ho dokázal například v roli ústředního padoucha Oswalda Cobblepota alias Tučňáka ve filmu Batman se vrací nebo v oscarovém dramatu Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem.

Daniel Radcliffe

Ani Daniela Radfliffa příroda neobdařila zrovna vysokou postavou. Konkrétně má jen 165 cm. Samotný herec se netají tím, že v pubertě měl ze své výšky mindrák.

Novináři mu tuto otázku kladou prakticky v každém rozhovoru a mladý herec už svůj drobný nedostatek bere s nadhledem. Ostatně prohlásil otevřeně, že, slušně řečeno, na svůj nedostatek kašle, neboť je Harry Potter. Z potterovské škatulky se nad to dokázal zdárně vymanit, například úspěšným divadelním představením Equus.

Dustin Hoffman

Na filmovém plátně jste možná nikdy nepoznali, že tento herec vyrostl na pouhých 167 cm. V dětství mu navíc život komplikovala dyslexie, kvůli níž mu to příliš nešlo ve škole. Přesto se dokázal stát jedním z nejrespektovanějších herců v Hollywoodu.

Filmoví fanoušci si ho zamilovali například filmu Rain Man v roli autistického Raymonda či v dramatu Motýlek. Že mu není cizí ani komediální poloha, to Dustin Hoffman předvedl ve snímku Tootsie.