Nově na Netflixu – Akční hrdina jako nemilosrdný zabiják dychtící po pomstě

Nově na Netflixu – Akční hrdina jako nemilosrdný zabiják dychtící po pomstě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zpočátku šlo „pouze“ o psa, ale o dva filmy později už nabyla mytologie nájemného vraha z nesmírně populární série John Wick globálních rozměrů. Teď je na Netflixu dostupný i druhé pokračování John Wick 3 s Keanu Reevesem v hlavní roli.

Matrix vs. John Wick

Protože se Keanu Reeves rozhodl spíše pro pokračování filmu Matrix než pro čtvrtý díl Johna Wicka, stále čekáme na další epizodu s nájemným vrahem. Ono to dávalo smysl, přece jen je Matrix nejúspěšnější film Reevese a John Wick jen „vedlejšák“. Ale pouze na první pohled, čísla totiž říkají něco úplně jiného.

Zatímco The Matrix 4 stál 200 milionů dolarů a vydělal pouhých 140 milionů, John Wick se rychle stává globálním fenoménem. Poté, co první díl filmu John Wick vydělal 86 miliony dolarů (s rozpočtem 20 milionů dolarů), byl „John Wick 2“ již skutečným super hitem (171 milionů dolarů při rozpočtu 40 milionů dolarů)a „John Wick 3“ se může chlubit s výdělkem 326 milionů dolarů (za cenu 75 milionů dolarů).

Nejúspěšnější díl nově na Netflixu

Ode dneška je vedle prvního Johna Wicka, který je již nějakou dobu k dispozici, i John Wick 3 dostupný na Netflixu. Sice na českém trhu stále chybí druhý díl, ale aspoň na liché filmy se můžeme podívat.

Děj filmu není nijak překvapující. Protože John

Wick (Keanu Reeves) zabil mafiánského bosse na posvátných pozemcích hotelu Continental, všechna jeho práva nájemného vraha jsou smazána. Navíc má jen hodinu, než bude oficiálně oznámeno jeho vyhoštění – a pak ho budou hledat téměř všichni nájemní vrahové na planetě. A to nejen kvůli šťavnaté odměně, ale v mnoha případech i z velmi osobních důvodů. Ale John Wick se nikdy nevyznačoval super skvělým dějem, zde jde jen o akci, které má tato filmová řada více než dost.

 

Zdroj: