Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / IX. část

Zlatý věk Netflixu: The 50 Best Movies na leden / IX. část
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vzpomínka na devadesátá léta, na filmy, které se točily bez záplavy speciálních efektů – to je starší, ale určitě zajímavý film s Jeffem Bridgesem, kterého si všichni z jeho mladých let pamatují jako Starmana, tajuplného mimozemšťana, který zavítal na Zemi.

Všemu navzdory

  • USA, 1984, romantika pro pamětníky, hodnocení 59 %

Pro pamětníky je v nabídce hodně sentimentální a lehce erotický film, kde je v hlavní roli sexuální přitažlivost.

Začátek filmu je sice trochu těžkopádný, ale brzy se nádherný ostrov s pohádkovou přírodou stane místem, kde byste zrovna chtěli být a o kterém se vám bude zdát. Krásná titulní píseň Phila Collinse je třešničkou na dortu.

Potěší i mladý Jeff Bridges a neznámá Rachel Ward, rodačka z Anglie, která má po předcích modrou krev a jeden její předek byl generálním guvernérem Austrálie. I Rachel tento kontinent učaroval a rozhodla se tam žít.

Film se točí kolem bývalého hvězdného hráče amerického fotbalu, který přijde o práci, a proto přijme nabídku na nalezení milenky majitele nočního klubu, která se má skrývat někde na mexickém území. Když se mu podaří mladou ženu najít, padnou si do oka a žhavý románek na sebe nenechá dlouho čekat.

Vrchol nebes

  • Francie / Lucembursko, 2021, animovaný film, hodnocení 74 %

Patrickovi Imbertovi se povedl skvělý animovaný film s velice reálným vizuálním dopadem. Inspiraci hledal u japonského hraného filmu. Jak se mu dílo povedlo, to můžete posoudit sami.

Děj filmu se posune do roku 1924, kdy se horolezci a dobrodruzi George Mallory a Andrev Irvone pokusili zdolat Mont Everest a z nebezpečné výpravy se už nikdy nevrátili. Uplynulo 70 let a mladý japonský reportér potkává tajemného horolezce jménem Habu Jeyi. Zaujme ho jeho kamera, o které se domnívá, že mohla patřit dávno ztracenému horolezci Mallorymu, který si ji vzal na svou poslední výpravu. Svitne mu naděje, že by se mohl dozvědět něco víc o legendární výpravě. Pokud by prokázal, že dvojice horolezců v roce 1924 na vrchol hory došla a zmizela až při cestě domů, znamenalo by to prvenství ve zkrocení této osmitisícovky a korunovanému králi Everestu Hillarymu by tak Mallory sebral prvenství.

Novinář se do svého pátrání pustí s vervou a s tajemným horolezcem se skamarádí tak, že se nakonec rozhodne cestu na Everest absolvovat, aby pochopil to silné pouto, které hory a lidé mají a pro které riskují své životy.

 

Zdroj: