ZOO: Soudkyně Křížová jako ochranný prvek pro Viky i pro svého syna Petra

ZOO: Soudkyně Křížová jako ochranný prvek pro Viky i pro svého syna Petra
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Tereza Brodská v seriálu televize Prima ztvárňuje postavu soudkyně Danuše Křížové, jednu z vedlejších postav. Může se zdát jako nepodstatná postava, ale za spoustou věcí je právě ona.

Soudkyně Danuše Křížová je vlivnou osobou, protože pracuje u nejvyššího soudu. Díky její rozhodnosti a nezávislosti je oblíbenou postavou seriálu. Zároveň je maminkou Petra Kříže a babičkou jeho dvou dětí. Na první dobrou se může zdát, že jde o nevýznamnou postavu, na druhou stranu je vždy ve správnou chvíli na správném místě. Když je třeba pohlídat děti nebo když Viki potřebuje pomoct s podáním trestního oznámení, vždy se Danuše postará.

Nejdříve přijela soudkyně jenom kvůli dětem a do života Petra a jeho snoubenky Markéty se nepletla. Děti byly nadšené, že přijela babička, a užívaly si spoustu zábavy. Postupem času ale začala být Danuše nešťastná ze vztahu Petra a Markéty. Začala celkem správně tušit, že Markéta není ta pravá partnerka pro jejího syna, natožpak vhodnou náhradní matkou pro její vnoučata.

Nejdříve se do vztahu vůbec nevměšuje, ale časem začíná podněcovat Viky k nějaké akci, aby si pojistila, že Petr a Viky budou spolu. Vymýšlí plány, jak by Viky nebo Lady X mohly zaujmout soudce. Druhou možností je rozbít vztah Petra a Markéty. Nic z toho se jí moc nedaří, i když nakonec díky její iniciativě zůstane Lady X o samotě s Petrem, a konečně se sblíží. To vede k dočasnému konci Petra a Markéty.

Soudkyně Křížová se jeví jako ochranný prvek pro Viky i pro svého syna Petra. Viky se od počátku seriálu potýká se svým expřítelem Kamilem. Soudí se o firmu a Kamil vytahuje čím dál těžší zbraně. Danuše ovšem radí Viki a ta přechází do protiútoku. Podává na Kamila trestní oznámení. Ten se samozřejmě začíná cukat, ale i díky Danuši se Viky nevzdá a bojuje dál. Také je to ona, která při jedné ze svých pochůzek přijde omylem na to, že Kamil nadále vydává Viky za svou spolupracovnici a autorku návrhů interiérů. Po tomto zjištění kontaktuje Viky a postará se, aby se klienti dozvěděli pravdu.

V posledních dílech se Danuše soustředí především na milostný život svého syna. Její představou ideální partnerky je Lady X, tu ale Viky poslala do USA. Danuše už od začátku ví, jak to je s Viky a Lady X, proto se zaměří na budování vztahu s Viky a snaží se co nejvíce ji motivovat, nasměrovat a někdy přímo popostrčit do náruče Petrovi. Když přijde Petr s šíleným nápadem vybrat si manželku a matku svých dětí podle seznamu, snaží se Danuše o to, aby se Petrovi celý plán sesypal. Posílá mu domů nebo do kanceláře jednu nevhodnou partnerku za druhou. Nakonec ale mezi nimi najde někoho, kdo Petrovi není úplně lhostejný. Nová potencionální partnerka se sice zamlouvá Petrovi, Viky je však solí v očích.

Danuše je sice menší postavou a může se zdát, že ze své pozice matky hlavní postavy to nebude nijak podstatná role, opak je však pravdou. Soudkyně celkem dost hýbe dějem a napomáhá hlavním postavám plnit přání a představy.

Zdroj článku:
  • Autorský text