Cesta Dwayna Johnsona ke slávě: od wrestlingu až k rolím oblíbeného drsňáka v akčňácích i komediích

Cesta Dwayna Johnsona ke slávě: od wrestlingu až k rolím oblíbeného drsňáka v akčňácích i komediích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dwayna Johnsona jste si už určitě někde všimli. Za sebou má již řadu významných rolí a ve filmech se objevuje stále častěji. Jeho cesta ke slávě ale nebyla tak jednoduchá, jak se může zdát. Původně se mu o herectví ani nesnilo, ale teď už je na samém vrcholu. Jak se mu to podařilo?

Na střední škole se Dwayne začal věnovat sportu, především americkému fotbalu. A šlo mu to tak dobře, že už měl nakročeno do ligy NFL. To mu ovšem překazilo vážné poranění zad.

Po zotavení přemýšlel o návratu k fotbalu, ale nakonec ho zaujal jiný sport – wrestling. Šlo o logické rozhodnutí, protože wrestling byl dlouholetou rodinnou tradicí. Dwaynův otec (slavný Rocky Johnson) i dědeček v něm byli také známí. 

Šlo mu to skvěle, a navíc se díky svému charisma rychle stal miláčkem fanoušků. Dostal zde přezdívku The Rock a nakonec stoupl mezi největší wrestlingové hvězdy všech dob. Kvůli kariéře v Hollywoodu se ho však rozhodl vzdát. I po několika letech se k němu jednou za čas vrátil. V roce 2019 se však rozhodl svou kariéru ve wrestlingu ukončil úplně.

Nejdříve dostával jen malé role v seriálech. V seriálu Zlatá sedmdesátá ztvárnil dokonce svého otce. Netrvalo však dlouho a už přišla i první filmová role v thrilleru Přesný zásah (2001). Tím si ale zatím moc fanoušků nezískal. Když později přišla Mumie se vrací (2001) lidé si ho už začali všímat více. Ve filmu měl jen malou roli, natáčení mu prý zabralo jen 2 dny. Postava Krále Škorpiona se ale všem líbila tak moc, že o něm udělali samostatný film, který měl nečekaný úspěch. Král Škorpion (2002) se tak pro Dwayna stal průlomovou rolí. Dokonce se díky ní dostal až do Guinessovy knihy rekordů. Dostal totiž úplně největší výplatu za první hlavní roli. 

Další rekord překonal na červeném koberci, kdy stihl za 3 minuty vyfotit 105 selfie s fanoušky.

The Rock stal novou akční hvězdou, což dokázal i v dalším filmu Vítejte v džungli (2003). Od té doby se další nabídky jen hrnuly. Objevil se v Rychle a zběsile (2011), Pobřežní hlídce (2017) nebo akční komedii Jumanji: Vítejte v džungli! (2017).

Na příští rok už toho opět hodně chystá. Mezi jeho nejnovějšími projekty je například i seriál Young Rock, který nám představí jeho dětství a dospívání. Dwayneovu mladší verzi si zahraje herec Bradley Constant.

Dwayne už byl dvakrát ženatý a má 3 děti. S první manželkou Dany Garciou má dceru Simone, která ve stopách otce trénuje wrestling. S Dany se po rozvodu stále zůstávají přáteli.

Před rokem se oženil s Lauren Hashian, se kterou právě vychovávají dvě dcery – Jasmine a Tianu. Ty se často se objevují i na Dwaynových sociálních sítích.